logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 1816/1988

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/11/1988

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Το άρθρο 871 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως συμπληρώνεται με το άρθρο 1, εφαρμόζεται και στις συμφωνίες διαιτησίας που συνομολογήθηκαν έως την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, εκτός αν αρχίσει η διαιτητική διαδικασία.

2. Το άρθρο 882 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως αντικαθίσταται με το άρθρο 2, εφαρμόζεται και στις συμφωνίες διαιτησίας που συνομολογήθηκαν έως την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, έστω και αν η διαιτητική διαδικασία έχει ήδη αρχίσει, εκτός αν η αμοιβή έχει καταβληθεί εν όλω ή εν μέρει.

3. Οι διατάξεις των άρθρων 898 και 901 παρ. 2 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 3 του νόμου αυτού, εφαρμόζονται και στις αγωγές ακύρωσης ή αναγνώρισης της ανυπαρξίας διαιτητικών αποφάσεων που δεν έχουν συζητηθεί έως την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού.

4. Ειδικές διατάξεις νόμων που ρυθμίζουν διαφορετικά τον ορισμό διαιτητή ή επιδιαιτητή δε θίγονται. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 871 παρ. 5 και 882 του Κ.Πολ. Δ., όπως τροποποιούνται με τα άρθρα 1 και 2 αυτού του νόμου.

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
send