logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 1816/1988

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/11/1988

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο

1. Από 1.1.1989 οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αντικαθίστανται στο ελεγκτικό τους έργο από τους προϊσταμένους διευθύνσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατηγορίας ΠΕ με βαθμό Α' που έχουν οριστεί επίτροποι σύμφωνα με «ο άρθρο 6 του π.δ. 208/1988 (ΦΕΚ 90 Α'). Κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.

Οι αποδοχές των επιτρόπων δεν ταυτίζονται σε καμιά περίπτωση με τις αποδοχές των δικαστών.

2. Οι επίτροποι της προηγούμενης παραγράφου και οι υπηρεσίες τους επιθεωρούνται απο συμβούλους ή παρέδρους που έχουν διετή τουλάχιστον υπηρεσία. Προϊστάμενος επιθεώρησης των επιτρόπων είναι ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει οριστεί ως προϊστάμενος της επιθεώρησης των εισηγητών και των παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζονται το μήνα Ιανουάριο κάθε έτους οι επιθεωρητές, σύμβουλοι και πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και γίνεται η κατανομή των επιτρόπων και των υπηρεσιών τους που ο κάθε επιθεωρητής θα επιθεωρεί.

3. Συνιστάται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, επταμελής νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποτελούμενη από έναν αντιπρόεδρο ή σύμβουλο, τρεις παρέδρους και τρεις υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βαθμό Α' που προτείνονται από το σύλλογο των υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την κατάρτιση κώδικα οργανισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5