logo-print

Ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στην περαίωση ανάκρισης και προανάκρισης ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Διαπιστώνονται καθυστερήσεις και μάλιστα επί σοβαρών υποθέσεων, ενώ ενίοτε η καθυστέρηση αυτή εγγίζει τα όρια της παραγραφής

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Νέα εγκύκλιό για την άσκηση εποπτείας για την ταχεία περαίωση ανάκρισης και προανάκρισης εξέδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Με το έγγραφο, η Εισαγγελία ζητά από τους εισαγγελείς Εφετών να ενημερωθεί σε ποιες υποθέσεις παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση καθώς και σε ποιες υποθέσεις ανακύπτει κίνδυνος παραγραφής.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Απόρροια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ ανώτατης εποπτείας του ανακριτικού έργου από τον Εισαγγελέα Εφετών είναι το δικαίωμα αυτού να λαμβάνει γνώση και να παρακολουθεί τη δικονομική εξέλιξη της κυρίας ανάκρισης, της προανάκρισης και της προκαταρκτικής εξέτασης και να δίδει δέουσες οδηγίες, κατά περίπτωση, διά του Εισαγγελέως των Πλημμελειοδικών.

Από τις καταστάσεις κίνησης δικογραφιών που μας υποβάλλονται ανά τρίμηνο διαπιστώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις καθυστερεί η περαίωση της ανάκρισης, προανάκρισης και προκαταρκτικής εξέτασης, μάλιστα δε τούτο συμβαίνει και επί σοβαρών υποθέσεων, ενώ ενίοτε η καθυστέρηση αυτή εγγίζει τα όρια της παραγραφής.

Ενόψει αυτών, στις προσεχείς καταστάσεις, αρχής γενομένης από την υποβολή των πινάκων του Δ' τριμήνου 2019, στη σχετική αναφορά θα μας αναφέρετε, μετά από σχετική έρευνά σας, σε ποιες υποθέσεις παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση καθώς και σε ποιες υποθέσεις ανακύπτει κίνδυνος παραγραφής, με τις διευκρινίσεις του ανακριτή ή του εισαγγελέα και τη δική σας γνώμη επ' αυτού. Στα πλαίσια της συναφούς έρευνάς σας θα πρέπει να ελέγχεται και το απαραίτητο ή μη δεύτερης και τυχόν επομένης περαιτέρω παραγγελίας για διενέργεια συμπληρωματικής κύριας ανάκρισης όπως και τρίτης και τυχόν ομοίας, επομένης παραγγελίας, για διενέργεια συμπληρωματικής προανάκρισης και προκαταρκτικής εξέτασης.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο στο eisap.gr

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ