logo-print

Άρθρο 32 - Νόμος 4262/2014 - Ποινικές κυρώσεις σε ασκούντες οικονομική δραστηριότητα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

10/05/2014

Υπό κωδικοποίηση
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

1. Όποιος ασκεί οικονομική δραστηριότητα υπό καθεστώς γενικών όρων λειτουργίας σύμφωνα με τον παρόντα νόμο και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του κατά παράβαση αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως ενός έτους και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ έως και 30.000 ευρώ.

2. Όποιος ασκεί οικονομική δραστηριότητα υπό καθεστώς γενικών όρων λειτουργίας που προϋποθέτουν την τήρηση συγκεκριμένων προτύπων σύμφωνα με τον παρόντα νόμο και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του κατά παράβαση αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ.

3. Όποιος ασκεί οικονομική δραστηριότητα υπό καθεστώς έγκρισης λειτουργίας σύμφωνα με τον παρόντα νόμο και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του κατά παράβαση αυτών και των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ έως και 150.000 ευρώ.

4. Με την κοινή υπουργική απόφαση της παρ. 4 του άρθρου 5 και το προεδρικό διάταγμα της παρ. 5 του άρθρου 7 ορίζονται οι ποινικές κυρώσεις για συγκεκριμένες παραβάσεις των κανόνων που τίθενται με αυτά, εντός του πλαισίου ποινών των παραγράφων του παρόντος άρθρου.

Σημειώσεις επί του νόμου

Βλέπε και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 21/14.8.2015

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send