logo-print

Επέκταση μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας - Κατατέθηκε η τροπολογία

07/04/2020

08/04/2020

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται η επέκταση της ρύθμισης της μερικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος, κατά 40%, μια τις περιπτώσεις επαγγελματικών μισθώσεων και στην περίπτωση των επιχειρήσεων, οι οποίες έχει πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19, δυνάμει των σχετικών αποφάσεων.

Η ρύθμιση καταλαμβάνει και την περίπτωση μισθωτών στους οποίους έχει παραχωρηθεί έναντι μισθώματος η χρήση πράγματος, κινητού ή ακινήτου, ή και των δύο μαζί, που προορίζεται αποκλειστικά μια επαγγελματική χρήση, στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης, καθώς και τις περιπτώσεις μισθώσεων κύριας κατοικίας των εργαζομένων των ως άνω επιχειρήσεων, για τους οποίους, λόγω των έκτακτων και ειδικών μέτρων που έχουν ληφθεί, έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας.

Η διάταξη στοχεύει στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και στην προστασία των μισθωτών επαγγελματικών μισθώσεων που επλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Με τη διάταξη επεκτείνεται η προστασία και στους εργαζόμενους που πλήπονται λόγω της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, ώστε να δικαιούνται μερική καταβολή μισθώματος στη σύμβαση μίσθωσης κύριας κατοικίας, όχι μόνο οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, αλλά και οι εργαζόμενοι, των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται έχει πληγεί.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία.

 

Η Διαμεσολάβηση
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send