logo-print

Σταδιακή επανέναρξη της υποδοχής της Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και των Υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

15/05/2020

15/05/2020

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οδηγίες για τη σταδιακή επανέναρξη της υποδοχής της Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και των Υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας εξέδωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Όπως γνωρίζετε, η ισχύς της υπ'αριθμ.12687/20 κ.υ.α., αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών υποδοχής του κοινού, σύμφωνα με το άρθρο 15 της από 11.3.20 ΠΝΠ, παρατάθηκε έως την Παρασκευή, 15 Μαϊου 2020.

Ενόψει λήξης της ανωτέρω προθεσμίας και επανέναρξης λειτουργίας των υπηρεσιών ως προς την υποδοχή και εξυπηρέτηση τον κοινού, υπό τα πρίσμα των διαμιορφούμενων συνθηκών πού συνδέονται με την αποτροπή διάδοσης ης νόσου COVID-19 και στο πλαίσιο της αρχής της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της ανάγκης αποφυγής του συνωστισμού σε κλειστούς χώρους, κατά τον προγραμματισμό ταν πλάνου εργασιών κάθε Υπηρεσίας, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

Στην πρώτη φάση λειτουργίας των υπηρεσιών σας (από 18.5.2020), κρίνεται σκόπιμο να δοθεί προτεραιότητα στη διαδικασία επίδοσης των αδειών διαμονής, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος και σύμφωνα με τα ειδικά χαρακτηριστικά της καθε υπηρεσίας (πλήθος αιτήσεων, χώροςυπηρεσίας, υπηρετούν προσωπικό, κά). Προς το σκοπό αυτό, θα πρέπει να γίνουν όλες σι αναγκαίες ενέργειες εκ μέρους σας, προκειμένου να ενημερωθούν και να ειδοποιηθούν, με κάθε πρόσφορο τρόπε (είτε μέσω τηλ.ραντεβού, είτε μέσω ηλ.ειποστολής e-mai1), οι ενδιαφερόμενοι πολίτες τρίτων χωρών για την προσέλεύση στην υπηρεσία, κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επίδοσης αδειών διαμονής που έχουν εκδοθεί.

Σε δεύτερη φάση, ήτοι από 25.5.2020, οι υπηρεσίες σας θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα (e-ραντεβού), που ολοκληρώνει η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την επίδοση των αδειών διαμονής τους.

Σε τρίτη φάση, σχεδιάζεται η δυνατότητα ανάπτύξης εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και πληροφορικής, για την υποβολή της αίτησης των πολιτών τρίτων χωρών στις υπηρεσίες σας (π.χ. ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση και ανανέωση άδειας διαμονής).

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι διενεργούνται ύλες οι αναγκαίες ενέργειες για την έναρξη εφαρμογής των οριζόμενων στην υπ'αριθμ. 14020/20 (Β' 1546) κ.υ.α. αναφορικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης των υπηρεσιών ταχυδρομείου ή ταχυμιεταφοράς για συγκεκριμένες διοικητικές διαδικασίες που προβλέπονται στο πλαίσιο τον ν. 4251/14 (επιδόσεις αδειών διαμονής), ενώ σχετικές οδηγίες θα αποσταλούν σύντομα.

Δείτε το σχετικό αρχείο στο immigration.gov.gr

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send