logo-print

Επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις γραμματείες των δικαστηρίων

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών, με την οποία ζητά άμεση συνάντηση μαζί του προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από συμπεριφορές δικαστικών υπαλλήλων, μετά η σταδιακή επανεκκίνηση- επαναλειτουργία των Δικαστηρίων, κατά την εξυπηρέτηση των δικηγόρων στις υπηρεσίες των δικαστηρίων.

Το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς: Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Σωτήρη ΤριπολιτσιώτηΑγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Αποτελεί, φρονούμε, κοινή βούληση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στη λειτουργία των δικαστηρίων και στην απονομή της δικαιοσύνης, ότι η επάνοδος στη νέα δικαστηριακή κανονικότητα θα πρέπει να γίνει με ασφαλείς όρους για όλους.

Συγχρόνως, μετά από την παρατεταμένη περίοδο αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, είναι ευνόητο ότι οι δικηγόροι καλούνται να ανταποκριθούν στο αυξημένο βάρος διεκπεραίωσης των υποθέσεων των εντολέων τους, που είχαν, κατ’ ανάγκην, παραμείνει ανενεργείς λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Η τήρηση των υγειονομικών κανόνων είναι, ασφαλώς, αυτονόητη υποχρέωση όλων, πλην όμως δεν μπορεί να γίνεται αφορμή για την αντιμετώπιση των συναδέλφων με τρόπο που όχι απλώς εκφεύγει των ορίων της ευγενείας, αλλά ενίοτε φθάνει στα όρια της πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς.

Δυστυχώς, μετά την επανέναρξη της λειτουργίας των Γραμματειών των Δικαστηρίων έχουμε γίνει αποδέκτες αναφορών και παραπόνων συναδέλφων, οι οποίοι αιτιώνται ότι ορισμένοι δικαστικοί υπάλληλοι επιδεικνύουν συμπεριφορές που απάδουν του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος και ενέχουν απαξίωση των συναδέλφων.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι, οι δικηγόροι, που μοχθούν καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες για την διεκπεραίωση των υποθέσεων των εντολέων τους, χρήζουν, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, του επιβαλλόμενου θεσμικού σεβασμού, κατά την ενάσκηση του λειτουργήματός τους.

Επειδή φρονούμε ότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται πρώτα με διάλογο και πνεύμα καλόπιστης συνεργασίας, σας καλούμε σε άμεση συνάντηση προκειμένου να εμπεδωθεί κλίμα αμοιβαίου σεβασμού στο θεσμικό ρόλο εκάστου και να απομονωθούν οι όποιες κατακριτέες συμπεριφορές, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι όροι διευκόλυνσης των δικηγόρων κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους στις υπηρεσίες των δικαστηρίων.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

Πηγή: dsa.gr
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send