logo-print

Τουρισμός: Δημοσιεύθηκαν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για τις επιχειρήσεις (ΚΥΑ)

31/05/2020

01/06/2020

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Μεταξύ άλλων η απόφαση προβλέπει:

Σήμα Πιστοποίησης “Health First”

1. Θεσπίζεται Σήμα Πιστοποίησης με τον τίτλο “Health First”, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.

2. Το Σήμα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου.

Εκπαίδευση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των τουριστικών καταλυμάτων

1. Η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης.

2. Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο μπορεί να αναθέτει στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και συνεργαζόμενους φορείς την εκτέλεσή της.

Επιβολή προστίμων

Στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παραβιάζουν τους όρους των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου, όπως αποτυπώνονται στα Παραρτήματα της απόφασης αυτής, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη του Προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού, διοικητικό πρόστιμο από πεντακόσια (500) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας της τουριστικής επιχείρησης για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.

Η κύρωση επιβάλλεται με βάση την κλιμάκωση που περιλαμβάνεται στον Πίνακα ως εξής:

Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 1 Πρόστιμο 500 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 2 Πρόστιμο από 501 έως 1.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 3 Πρόστιμο από 1.001 έως 2.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 4 Πρόστιμο από 2.001 έως 3.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 5 Πρόστιμο από 3.001 έως 4.000 ευρώ
Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 6 Πρόστιμο 4.001 έως 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος για δεκαπέντε (15) ημέρες

Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 1 Πρόστιμο 500 ευρώ Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 2 Πρόστιμο από 501 έως 1.000 ευρώ Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 3 Πρόστιμο από 1.001 έως 2.000 ευρώ Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 4 Πρόστιμο από 2.001 έως 3.000 ευρώ Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 5 Πρόστιμο από 3.001 έως 4.000 ευρώ Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με αριθμό 6 Πρόστιμο 4.001 έως 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος για δεκαπέντε (15) ημέρες.

Κατά των αποφάσεων επιβολής διοικητικών κυρώσεων χωρεί προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής Προσφυγών του άρθρου 4 παρ. 6 του ν. 3270/2004 (Α’ 187), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Δείτε αναλυτικά την υπουργική απόφαση.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση