logo-print

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Κανονισμός 2016/679) και ο Εφαρμοστικός Νόμος (Ν. 4624/2019)

Τρίτη έκδοση του βιβλίου του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ιωάννη Δ. Ιγγλεζάκη

12/06/2020

12/06/2020

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Δημοσιεύθηκε η τρίτη έκδοση του βιβλίου "Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Κανονισμός 2016/679) και ο Εφαρμοστικός Νόμος (Ν. 4624/2019)".

Το βιβλίο αυτό του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ιωάννη Δ. Ιγγλεζάκη, πραγματεύεται τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων που αποτελεί τον βασικό πυλώνα για την προστασία δεδομένων στον 21ο αιώνα.

Στην 3η έκδοση του βιβλίου καλύπτονται αναλυτικά οι διατάξεις του Κανονισμού, ενώ γίνεται ανάλυση και των σχετικών διατάξεων του Ν. 4624/2019 που περιέχει τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού.

Ο στόχος της συγγραφής του βιβλίου αυτού ήταν να δοθεί στον αναγνώστη ένας περιεκτικός σχολιασμός του Κανονισμού, ώστε να οδηγηθεί σε μια ουσιαστική κατανόηση των διατάξεών του.

Το σκοπό αυτό πετυχαίνει ο συγγραφέας δίνοντας πλούσιες αναφορές στη νομολογία και τη βιβλιογραφία, όπως και πλήθος παραδειγμάτων, καθώς και υποδείξεων για εφαρμογή στην πράξη του κανονιστικού πλαισίου της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το βιβλίο αποτελεί, έτσι, ένα πολύτιμο βοήθημα για κάθε νομικό που ασχολείται με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και για κάθε επαγγελματία που ασχολείται με την εφαρμογή του Κανονισμού 2016/679 (GDPR), μεταξύ άλλων, υπευθύνων προστασίας δεδομένων και συμβούλων συμμόρφωσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το βιβλίο συμπληρώνεται από παράρτημα νομοθεσίας και λημματικό ευρετήριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο e-interactive.gr

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)