logo-print

Άρθρο 9 - Κανονισµός Λειτουργίας της Αρχής Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα - Κατανοµή αρµοδιοτήτων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/05/2011

Κωδικοποιημένο
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

1. Η Αρχή µπορεί να αναθέσει σε µέλη την εποπτεία τοµέων της δραστηριότητάς της. Η Αρχή ή ο Πρόεδρος µπορούν να αναθέτουν σε µέλη τη διατύπωση εισηγήσεων και προτάσεων σε ειδικά θέµατα, καθώς και την εκπλήρωση ειδικών αποστολών.

2. Ο Πρόεδρος της Αρχής αναθέτει επίσης ειδικά καθήκοντα στους αναπληρωτές.

3. Η Αρχή ή ο Πρόεδρος µπορούν να συστήσουν οµάδες εργασίας από µέλη, τακτικά και αναπληρωµατικά, και υπαλλήλους της Γραµµατείας για τη σύνταξη προσχεδίων οδηγιών ή άλλων κανονιστικών πράξεων, καθώς και για τη µελέτη ειδικών θεµάτων και την υποβολή προτάσεων. Στις οµάδες αυτές µπορούν να µετέχουν διατελέσαντες Πρόεδροι και µέλη της Αρχής, καθώς και πρόσωπα µε ειδικές γνώσεις.

4. Αιτήσεις, προσφυγές, αντιρρήσεις, παράπονα, καταγγελίες προδήλως απαράδεκτες ή αβάσιµες ή υποβαλλόµενες καταχρηστικά ή ανωνύµως τίθενται στο αρχείο µε πράξη του Προέδρου ή του Αναπληρωτή του ή εντεταλµένου µέλους της Αρχής, η οποία συνυπογράφεται από το µέλος ή τον ελεγκτή που έχει ορισθεί ως εισηγητής. Σε περίπτωση διαφωνίας µεταξύ των συνυπογραφόντων, η υπόθεση εισάγεται προς συζήτηση στην Ολοµέλεια ή στο Τµήµα. Σε κάθε περίπτωση ενηµερώνεται ο ενδιαφερόµενος.

Σημειώσεις επί του νόμου

Η παρούσα έκδοση του Κανονισμού ισχύει όπως τροποποιήθηκε µε τις µε αριθ. πρωτ. Γ/ΕΞ/2015/22-4-2008 (ΦΕΚ Β 859), Γ/ΕΞ/3082/3-5-2011 (ΦΕΚ Β 989) και Γ/ΕΞ/2619/10-4-2020 (ΦΕΚ Β 1554) Αποφάσεις της Αρχής

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
send