logo-print

Άρθρο 8 - Κανονισµός Λειτουργίας της Αρχής Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα - Προηγούµενη ακρόαση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/03/2000

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

1. Επί αιτήσεων κάθε ενδιαφερόµενου προς την Αρχή, ο Πρόεδρος µπορεί να τον καλέσει να παράσχει διευκρινίσεις είτε εγγράφως, είτε προφορικώς, ενώπιον της Αρχής, εφόσον το κρίνει αναγκαίο. ∆ιευκρινίσεις µπορεί να ζητήσει και ο εισηγητής, κατά το στάδιο της προδικασίας.

2. Οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται για παράβαση των ρυθµίσεων για την επεξεργασία δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα επιβάλλονται πάντοτε ύστερα από ακρόαση του υπεύθυνου επεξεργασίας ή του εκπροσώπου του ή των πληρεξούσιων δικηγόρων τους. Ο Πρόεδρος της Αρχής, πάντως, µπορεί να διατάξει την αυτοπρόσωπη παρουσία του υπεύθυνου επεξεργασίας.

3. Η Αρχή µπορεί, κατά περίπτωση, να καλεί τον υπεύθυνο επεξεργασίας ή τον εκπρόσωπο του να υποβάλει, µέσα σε τακτή προθεσµία, γραπτό υπόµνηµα για τις παραβάσεις για τις οποίες τον εγκαλεί.

4. Η Αρχή µπορεί να ακροάται εκπροσώπους των ενδιαφερόµενων οργανώσεων καταναλωτών, σωµατείων και άλλων φορέων για τη διατύπωση απόψεων σε θέµατα της αρµοδιότητας της. Οι ακροάσεις αυτές µπορεί να είναι και δηµόσιες.

5. Η κλήση για ακρόαση διατάσσεται µε επιµέλεια του βοηθού εισηγητή, του εισηγητή ή του προέδρου και ενεργείται από τον επιµελητή της Αρχής ή άλλο δηµόσιο όργανο.

Αναφέρει τον τόπο, την ηµέρα και την ώρα της ακρόασης και το αντικείµενο του µέτρου ή της ενέργειας.

Η κλήση αποδεικνύεται µε την υπογραφή του καλούµενου πάνω σε αντίγραφο του επιδιδόµενου εγγράφου, ή µε βεβαίωση, πάνω σ’ αυτό, του επιµελητή αν για οποιονδήποτε λόγο η υπογραφή του καλούµενου είναι αδύνατη. Αν ο καλούµενος δεν βρεθεί στην κατοικία του ή την επαγγελµατική του εγκατάσταση, ο επιµελητής επιδίδει το έγγραφο σε σύνοικο, στο θυρωρό της πολυκατοικίας ή σε υπάλληλο του γραφείου ή της επιχείρησης του. Στην περίπτωση αυτή υπογράφει ο παραλήπτης του εγγράφου µε ταυτόχρονη δήλωση της ιδιότητας του ή σε περίπτωση άρνησης, ο επιµελητής, ο οποίος βεβαιώνει την άρνηση υπογραφής.

Αν ο καλούµενος κατοικεί εκτός περιοχής τέως διοίκησης Πρωτεύουσας ή στο εξωτερικό, η επίδοση γίνεται µε συστηµένη επιστολή. Αν ο καλούµενος είναι άγνωστης διαµονής η Αρχή προβαίνει στη ρύθµιση χωρίς κλήση του ενδιαφερόµενου.

Αν ο τελευταίος εµφανισθεί στην Αρχή και αποδείξει ότι χωρίς υπαιτιότητά του δεν ήταν γνωστή η διαµονή του στην Αρχή και η κατάσταση που ρυθµίστηκε είναι δυνατόν να µεταβληθεί, η Αρχή, µετά από ακρόαση του, µπορεί να προβεί σε νέα ρύθµιση. 

Σημειώσεις επί του νόμου

Η παρούσα έκδοση του Κανονισμού ισχύει όπως τροποποιήθηκε µε τις µε αριθ. πρωτ. Γ/ΕΞ/2015/22-4-2008 (ΦΕΚ Β 859), Γ/ΕΞ/3082/3-5-2011 (ΦΕΚ Β 989) και Γ/ΕΞ/2619/10-4-2020 (ΦΕΚ Β 1554) Αποφάσεις της Αρχής

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

send