logo-print

Αντιδράσεις για την πρόωρη κατάργηση του πίνακα επιτυχόντων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

28/07/2020

28/07/2020

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Με με το άρθρο 66 παρ.10 τροποποιείται η διάρκεια ισχύος του Πίνακα Επιτυχόντων του διαγωνισμού του Νομικού συμβουλίου του Κράτους και περιορίζεται σε δίμηνη, με λήξη την 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Η αιτιολογική έκθεση αναφέρει:

Με την παρ. 10 παρατείνεται η ισχύς του Πίνακα Κατάταξης των επιτυχόντων υποψηφίων του διαγωνισμού για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δόκιμων Δικαστικών Πληρεξουσίων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με ημερομηνία 8.4.2019 (Γ΄ 567/12.4.2019). Η συγκεκριμένη παράταση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας κάλυψης των ήδη υφιστάμενων δέκα (10) κενών οργανικών θέσεων στον βαθμό του Δικαστικού Πληρεξουσίου, αλλά και όσων θα δημιουργηθούν στο προσεχές διάστημα, είτε νομοθετικά για τη στελέχωση ήδη υφιστάμενων ή νέων Γραφείων, είτε λόγω συνταξιοδότησης μελών του ΝΣΚ κατά το τέλος του τρέχοντος δικαστικού έτους.

Με επιστολή τους οι επιτυχόντες του προσφατου διαγωνισμού καταγγέλουν ως αιφνίδια και αναιτιολόγητη την απόφαση του Υπουργείου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν να διοριστούν οι ήδη επιτυχόντες ενός ιδιαιτέρως απαιτητικού διαγωνισμού.

Όπως υποστηρίζουν, με ΚΥΑ που είχε υπογραφεί πριν λίγους μήνες (ΚΥΑ 124/20/4/2020), οριζόταν ότι ο Πίνακας έχει διάρκεια ισχυος μέχρι τις 12/4/2021, ενώ το σχέδιο νόμου που είχε εισαχθεί στις 7 Ιουλίου για διαβούλευση στην οικονομική επιτροπή της Βουλής προέβλεπε παράταση ενός έτους.

Οι επιτυχόντες υποστηρίζουν πως στην ουσία πρόκειται για σιωπηρή κατάργηση του Πίνακα, αφού μέχρι τις 30/9/2020 δεν προλαβαίνουν να διοριστούν οι επιτυχόντες ενώ υπάρχουν ήδη κενές οργανικές θέσεις.

Σύμφωνα με την επιστολή των επιτυχόντων, κατάργηση Πίνακα Επιτυχόντων δεν έχει λάβει χώρα ποτέ, ούτε στον ίδιο διαγωνισμό ούτε στους διαγωνισμούς των Ειρηνοδικών και των Δικαστικών Λειτουργων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε την απαντητική επιστολή των επιτυχόντων προς την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ