logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 4712/2020 - Στελέχωση της ΔΙ.Μ.Ε.Α.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/07/2020

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

1. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. στελεχώνεται με:

α. μετακίνηση υπάλληλων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

β. απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, μόνιμων ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατά παρέκκλιση των άρθρων 68 και 71 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26) και 1 έως 19 του ν. 4440/2016 (Α΄ 224).

2. Η απόσπαση κατά την παρ. 1 είναι διετής και διενεργείται με κοινή απόφαση των αρμόδιων οργάνων του Υπουργείου προέλευσης και του Υπουργείου υποδοχής, αντίστοιχα. Μετά από το πέρας της διετίας, η απόσπαση των υπαλλήλων δύναται να παραταθεί μία μόνο φορά για δυο (2) ακόμη έτη, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου και μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή της ΔΙ.Μ.Ε.Α.

3. Ειδικότερα στη Διεύθυνση Διυπηρεσιακής Συνεργασίας για τον Έλεγχο της Αγοράς και την Αντιμετώπιση του Παράνομου Εμπορίου αποσπώνται με τη διαδικασία της παρ. 2, υπάλληλοι των κάτωθι υπηρεσιών:

α) Δέκα (10) υπάλληλοι ή προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

β) Δύο (2) στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.).

γ) Ένας (1) υπάλληλος της Γενικής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

4. Οι αποσπάσεις ή μετατάξεις προσωπικού ή στελεχών στην ΔΙ.Μ.Ε.Α. διενεργούνται, έπειτα από πρόσκληση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ολοκληρώνονται με την έκδοση κοινής απόφασης των αρμόδιων οργάνων του Υπουργείου προέλευσης και του Υπουργείου υποδοχής αντίστοιχα.

5. Η κατανομή των θέσεων προσωπικού της ΔΙ.Μ.Ε.Α. ανά εργασιακή σχέση, κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και η τοποθέτηση των υπαλλήλων της, διενεργούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4622/2019 (Α΄ 133). Ο ελάχιστος αριθμός οργανικών θέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατανέμονται στη ΔΙ.Μ.Ε.Α. είναι πενήντα (50).

6. Οι μηνιαίες αποδοχές των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. που αποσπώνται στη ΔΙ.Μ.Ε.Α., καταβάλλονται από τον φορέα από τον οποίο αποσπώνται.

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο