logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 4712/2020 - Ελεγκτές της ΔΙ.Μ.Ε.Α.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/07/2020

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

1. Για τον έλεγχο της αγοράς και την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, η Διεύθυνση Διϋπηρεσιακής Συνεργασίας για τον Έλεγχο της Αγοράς και την Αντιμετώπιση του Παράνομου Εμπορίου στελεχώνεται με ελεγκτές.

2. Οι έλεγχοι από υπαλλήλους της παρ. 3 του άρθρου 12 πραγματοποιούνται μόνο κατά το μέρος που αφορά στην αρμοδιότητα των φορέων στους οποίους αυτοί ανήκουν οργανικά, ενώ κατά την εκτέλεση των ελεγκτικών τους καθηκόντων ενεργούν ως ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 4620/2019 (Α΄ 96), χωρίς όμως να αποκτούν και την ιδιότητα του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου.

3. Οι παραβάσεις που διαπιστώνονται από τους υπαλλήλους της παρ. 3 του άρθρου 12, διαβιβάζονται στις υπηρεσίες όπου ανήκουν οργανικά, οι οποίες και ολοκληρώνουν τη διαδικασία της επιβολής των κυρώσεων.

4. Στα μικτά κλιμάκια δύναται να συμμετέχουν και άλλοι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων υπηρεσιών, πέραν των οριζόμενων στην παρ. 3 του άρθρου 12, έπειτα από αίτημα του Διοικητού της ΔΙ.Μ.Ε.Α. προς τον Προϊστάμενο του φορέα από όπου προέρχονται και αποδοχή του τελευταίου.

5. Είναι δυνατή η συγκρότηση μικτών κλιμακίων με τη συμμετοχή ενός και μόνο ελεγκτή/υπαλλήλου από κάθε ελεγκτική υπηρεσία. Οι συμμετέχοντες σε τέτοια κλιμάκια βεβαιώνουν από κοινού τις παραβάσεις που εντοπίζονται και η επισπεύδουσα υπηρεσία προβαίνει μετά από τη βεβαίωση των παραβάσεων, στην επιβολή των κυρώσεων και στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών.

6. Οι ελεγκτές της ΔΙ.Μ.Ε.Α., όταν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ενεργούν ανακριτικές πράξεις ή συμμετέχουν σε αυτές, δεν αποκλείεται να εξετασθούν ως μάρτυρες κατά τη συζήτηση στο ακροατήριο.

7. Οι ελεγκτές της ΔΙ.Μ.Ε.Α. κατά την άσκηση των καθηκόντων τους συντάσσουν και αποστέλλουν έγγραφα σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, στα οποία αναφέρονται αφενός οι διατάξεις με τις οποίες θεμελιώνεται η υποχρέωση των προσώπων αυτών να υποβάλλουν τα ζητούμενα στοιχεία και αφετέρου αναλυτικά τα στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν, οι κυρώσεις που επιβάλλονται στην περίπτωση άρνησης προσκόμισης και γνωστοποίησης των στοιχείων, καθώς και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν τα στοιχεία. Το προαναφερθέν χρονικό διάστημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερο των πέντε (5) και μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών, από την κοινοποίηση του εγγράφου.

8. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων συστήνεται Μητρώο Ελεγκτών, το οποίο απαρτίζεται από υπαλλήλους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος. Με την ίδια απόφαση ορίζεται η διαδικασία πιστοποίησης των ελεγκτών.

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send