logo-print

Άρθρο 30 - Νόμος 4712/2020 - Αρμοδιότητα ΤΕΕ για πιστοποίηση προσώπων - Τροποποίηση του άρθρου 4 του από 27.11/14.12.1926 προεδρικού διατάγματος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/07/2020

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Στο άρθρο 4 του από 27.11/14.12.1926 προεδρικού διατάγματος (Α΄ 430), μετά από την παρ. 5Α προστίθεται παρ. 5Α, η οποία έχει ως εξής:

«5Α. Το Τ.Ε.Ε. δύναται να προβαίνει, βάσει Σχημάτων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Εξειδίκευσης και Δεξιοτήτων, μετά από διαπίστευση, στην πιστοποίηση της τεχνικής επάρκειας φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στα εξειδικευμένα πεδία που εμπίπτουν στους σκοπούς του, εξαιρουμένων ειδικότερων ρυθμιστικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας. Τα Σχήματα Πιστοποίησης θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, να προσαρμόζονται στους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και να παρακολουθούν την τεχνολογική εξέλιξη, προκειμένου να ικανοποιούν πλήρως τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των επαγγελματικών δραστηριοτήτων στους αντίστοιχους τομείς. Τα Σχήματα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Εξειδίκευσης και Δεξιοτήτων αποτελούν ιδιοκτησία του Τ.Ε.Ε.. Η χρήση και η εκμετάλλευσή τους εγείρουν την υποχρέωση καταβολής τελών.»

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
send