logo-print

Αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής στο ΣτΕ κατά της γενικής απαγόρευσης συναθροίσεων κατέθεσε η ΕλΕΔΑ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ενημέρωσε ότι κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9.00 μ.μ,.

Με την απόφαση προβλέπεται και επιβολή διοικητικών προστίμων σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης σε νομικά και φυσικά πρόσωπα που οργανώνουν συναθροίσεις καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης «κατανοούμε απολύτως την ανάγκη οι φετινές εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου να γίνουν υπό συνθήκες σεβασμού της κρίσιμης υγειονομικής κατάστασης.

Η γενική και καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων, όμως, πλήττει τον πυρήνα του δικαιώματος του άρθρου 11 Σ, δεν τελεί σε αναλογικότητα προς το σκοπό που φέρεται να επιδιώκει, δηλαδή την προάσπιση της δημόσιας υγείας και εγκυμονεί κινδύνους για την άσκηση των πολιτικών ελευθεριών.

Αναμένουμε την κρίση του δικαστηρίου».

Διαβάστε σχετικά: Γενική απαγόρευση συναθροίσεων: Στις εξαιρετικές περιστάσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμος ο πυρήνας των ελευθεριών

Πηγή: hlhr.gr
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση