logo-print

2021: Το Ελληνικό Δημόσιο Δίκαιο στον τρίτο αιώνα πολιτικής ελευθερίας - 8ο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων

Η περιουσία του Συνταγματικού Δικαίου και το εκκρεμές της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στην σκιά της πανδημίας

01/03/2021

01/03/2021

Πολιτειολογία
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Την Τρίτη 2 (9.45-20.30) και την Τετάρτη 3 Μαρτίου (9.15-17.00) 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε ενδιαφερόμενο το 8ο ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (www.dimosiodikaio).

To 8ο Συνέδριο έχει τίτλο «2021: Το Ελληνικό Δημόσιο Δίκαιο στον τρίτο αιώνα πολιτικής ελευθερίας. Η περιουσία του Συνταγματικού Δικαίου και το εκκρεμές της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στην σκιά της πανδημίας».

Το ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων έχει καθιερωθεί ως η επιστημονική γιορτή του Δημοσίου Δικαίου και λόγω της πανδημίας γίνεται για δεύτερη χρονιά διαδικτυακά.

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) έχει ως Μέλη Καθηγητές, Δικαστές, Δικηγόρους, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους, Μέλη Ανεξαρτήτων Αρχών και Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, το Δίκαιο της ΕΕ, και την Δημόσια Διοίκηση.

Έχει πάνω από 500 Μέλη και είναι πάντα ανοικτή σε νέα Μέλη.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάζονται στο συνέδριο επιλέγονται με κριτήριο την ποιότητα και την πρωτοτυπία κατόπιν αποστολής προτάσεων εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Η Ένωση εκδίδει επίσης από το 2016 το ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ (www.publiclawjournal.com) που είναι ελεύθερα προσβάσμο.

Στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ δημοσιεύονται πρωτότυπες μελέτες επιλεγόμενες με το σύστημα peer review, επίκαιρη νομολογία δικαστηρίων και βιβλιοπαρουσιάσεις.

To Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι το μεγαλύτερο ετήσιο νομικό συνέδριο στην Ελλάδα. Χαιρετισμό κατά τη έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων Βασίλης Τζέμος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ομιλητές είναι δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες, μέλη ανεξαρτήτω αρχών και του νομικού συμβουλίου του κράτους και έγκριτοι δικηγόροι.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει 14 συνεδρίες τις οποίες θα συντονίσουν η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ειρήνη Σαρπ, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και οι Καθηγητές Σπύρος Βλαχόπουλος, Κώστας Χρυσόγονος, Θεοδώρα Αντωνίου, Παναγιώτης Μαντζούφας, Βασίλης Τζέμος, Πατρίνα Παπαρηγοπούλου, Απόστολος Γέροντας, Θεόδωρος Φορτσάκης,Ευάγγελος Βενιζέλος, Γλυκερία Σιούτη, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης καιΔημήτρης Στράνης.

Οι θεματικές του συνεδρίου είναι οι εξής:

Συνταγματική Ιστορία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Πανδημία, Επίκαιρα Θέματα Συνταγματικού Δικαίου, Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, Δικονομία Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φορολογικό Δίκαιο, Δημόσιες Συμβάσεις, Brexit και Ταμείο Ανάκαμψης, Επίκαιρα Ζητήματα Διοικητικού Δικαίου, Πολυεπίπεδη και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά το Συνέδριο από το κανάλι στο youtube, την σελίδα στο facebook και την ιστοσελίδα (www.dimosiodikaio.gr) της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων.

Τα άρθρα επί των ομιλιών θα δημοσιευτούν σε Ebook που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο dimosiodikaio.gr

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ