logo-print

Δύο (2) θέσεις δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

01/04/2021

02/04/2021

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου γνωστοποιεί ότι προκηρύσσει την πλήρωση δύο (2) θέσεων Δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής στην έδρα του, επί της Λεωφόρου Θηβών 196-198 (Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη).

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1. Το αντικείμενο απασχόλησης των ως άνω δύο (2) δικηγόρων συνίσταται, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: Στον κατάρτιση και στον έλεγχο συμβάσεων, στη σύνταξη ενημερωτικών γνωμοδοτικών σημειωμάτων, στην παρακολούθηση του ισχύοντος εθνικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στην επεξεργασία νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου, στην κατάρτιση νομοσχεδίων, προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων σε συνεργασία με τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, στην εφαρμογή και ενσωμάτωση Οδηγιών και άλλων ευρωπαϊκών κειμένων, στην επεξεργασία και τον νομικό έλεγχο των συμβάσεων, που συνάπτει το Υπουργείο με τρίτους, των διοικητικών πράξεων, καθώς και των προκηρύξεων για την ανάθεση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών σε τρίτους, στην επεξεργασία των συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων ανάμεσα στο Υπουργείο και τρίτους ή των συμβάσεων παραχώρησης χρήσης ακινήτων στο Υπουργείο, στον σχεδιασμό έργων του δημοσίου τομέα σε σχέση με έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου και αναζήτησης κατάλληλου μέσου χρηματοδότησης (Ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ κ.λπ.). Το αντικείμενο απασχόλησης των ως άνω δύο (2) δικηγόρων θα εκτείνεται στην παροχή πάσης φύσεως δικηγορικών και νομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις ανάγκες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

2. Οι δικηγόροι που θα προσληφθούν θα υπάγονται οργανικά στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ακολουθούν την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη, κατατάσσονται στα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μισθολογικά κλιμάκια και παραμένουν σε αυτά καθ' όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, με εξαίρεση την προαγωγή του παρ΄ Εφέταις δικηγόρου στον Άρειο Πάγο, και ασφαλίζονται στον οικείο τους φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε νομοθεσία.

3. Οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων καθορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και εν προκειμένω από την παρ. 10 του άρθρου 9 του ν. 4354/2015.

Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στον κόμβο «Διαύγεια» www.diavgeia.gov.gr με Α.Δ.Α.:  9Λ2Κ46ΜΔΨΟ-ΖΨ5  και  έχει τοιχοκολληθεί  στα καταστήματα του Πρωτοδικείου  και του Εφετείου Πειραιώς και  στα γραφεία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας δια της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. 

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη.

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ