logo-print

Την απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους δημόσιους χώρους σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αποφάσισε το Άμπου Ντάμπι

30/06/2021

01/07/2021

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εισάγουν ορισμένους από τους αυστηρότερους περιορισμούς στον κόσμο για μη εμβολιασμένους ανθρώπους, στην προσπάθειά τους να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας Αμπού Ντάμπι που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί δεν θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στους περισσότερους δημόσιους χώρους.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Αυγούστου, δίνοντας στους κατοίκους της πόλης λίγο χρόνο να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.

Μετά τις 20 Αυγούστου, σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, πανεπιστήμια, νηπιαγωγεία, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, γυμναστήρια, μουσεία, θεματικά πάρκα, θέρετρα και όλα τα άλλα καταστήματα λιανικής.

Οι κύριες εξαιρέσεις είναι τα καταστήματα λιανικής πώλησης βασικών αγαθών, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, στα οποία θα επιτρέπεται να εισέρχονται όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό τους.

Η απόφαση δεν θα ισχύει για παιδιά κάτω των 16 ετών και για όσους έχουν επίσημο λόγο να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο, με ρυθμό 154 δόσεων που χορηγούνται ανά 100 άτομα, σύμφωνα με τους The New York Times.

Αν και δεν έχει κοινοποιήσει ενημερωμένα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή εν μέρει, το Reuters εκτιμά ότι ο αριθμός των δόσεων που έχει χορηγήσει (πάνω από 15 εκατομμύρια) σημαίνει ότι περίπου το 77,1% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: forbes.com
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send