logo-print

Τρεις θέσεις δικηγόρων - ειδικών συνεργατών στις Μουφτείες της Θράκης

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη - πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την επιλογή τριών (3) ειδικών συνεργατών, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας ενός (1) έτους, με δυνατότητα ανανέωσης ανά έτος, στις Μουφτείες της Θράκης.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά την πλήρωση τριών (3) θέσεων ειδικών συνεργατών, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας ενός (1) έτους, που άρχεται από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους και μπορεί να ανανεώνεται ανά έτος, στις Μουφτείες της Θράκης ήτοι:

α) Μία θέση ειδικού συνεργάτη στη Μουφτεία Διδυμοτείχου

β) Μία θέση ειδικού συνεργάτη στη Μουφτεία Κομοτηνής

γ) Μία θέση ειδικού συνεργάτη στη Μουφτεία Ξάνθης

Περιγραφή θέσης

Έργο των ειδικών συνεργατών, είναι:

α) η παροχή προφορικών και γραπτών ειδικευμένων νομικών συμβουλών στον Μουφτή,

β) η επεξεργασία και κωδικοποίηση των αποφάσεων του Μουφτή,

γ) η υποβοήθηση όλων των εργασιών της Μουφτείας,

δ) η κάλυψη λοιπών υπηρεσιακών αναγκών,

ε) η άσκηση κάθε συναφούς εργασίας που τους ανατίθεται από τον Μουφτή.

Ι. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Α) Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες. Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ν. 2431/1996, Α΄ 175 με τους περιορισμούς της παρ. 1 του άρθρου 1 αυτού). Όσοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση δεν μπορούν να διοριστούν ως υπάλληλοι πριν τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτησή της μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, εκτός εάν μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους ανωτέρω πολίτες απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (ν. 4027/2011, άρθρο 9), που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: α) Υ.ΠΑΙ.Θ, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Αθήνα, τηλ. 210.3443384 και 210.3442322 και β) Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55 132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313331540 επιπέδου: Δ’ ΕΠΙΠΕΔΟ/Γ1 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.).

Επίσης αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 540 06, τηλ. 2310997571-72-76), το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας. Γίνονται επίσης δεκτοί, για πλήρωση των προκηρυσσόμενων θέσεων, Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο καθώς και ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.δ. 3832/1958 ως ισχύει, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους.

2. Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν (παρ. 1 του άρθρου 7, ν. 4210/2013).

3. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού (άρθρο 8, ν. 3528/2007), ούτε κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά τον χρόνο διορισμού, ήτοι:

α) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (παρ. 1.α του άρθρου 8 του ν. 3528/2007).

β) Να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπο (άρθρο 43 του ν. 4139/2013), για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α’, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.

γ) Να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή (παρ. 1.γ του άρθρου 8 του ν. 3528/2007).

δ) Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις (παρ. 1.δ του άρθρου 8 του ν. 3528/2007).

ε) Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση (άρθρο 9 του ν. 3528/2007).

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη.

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
send