logo-print

Covid-19: Σε ισχύ από αύριο νέα μέτρα - Τι θα ισχύσει για μάσκες και εκδηλώσεις

Πολιτειολογία
Πολιτειολογία

Νέα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του Covid-19 ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, από αύριο 24/12 στις 6:00  και μέχρι την 3η Ιανουαρίου ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτό ισχύει και για την εστίαση και τα γυμναστήρια, εφόσον δεν είναι απαραίτητη η απουσία της για τη διασκέδαση ή άθληση. Οι πολίτες όμως θα πρέπει πχ να φοράνε μάσκα όταν μπαίνουν στο χώρο και πηγαίνουν στο τραπέζι τους.
  • Στους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και των ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95.
  • Απαγορεύονται οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των εορτών. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων ακυρώνονται, όπως και ιδιωτικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς δημοσιους χώρους. Τα θεματικα πάρκα θα λειτουργήσουν με μέτρα.
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR test 72 ωρών ή το Rapid test 24 ωρών θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την είσοδό τους. Πρόκειται όμως για συσταση καθώς ο έλεγχος είναι δυσκολος.
  • Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση, ιδίως για τους νέους, καθώς είναι αυξημένα τα κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και άρα εκτιμάται ότι σχετίζονται με τη διασκέδαση. 

​Θα υπάρξει ενημέρωση μόλις εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Covid App: Και τα στοιχεία ταυτοποίησης θα μπορούν να αποθηκεύουν οι χρήστες σε ηλεκτρονική εφαρμογή

Πολιτειολογία
Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

send