logo-print

Ρύθμιση 120 δόσεων: Πρακτικός Οδηγός για τη μείωση του ύψους των δόσεων κάτω από το ελάχιστο όριο των 50 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία

14/02/2022

17/02/2022

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δημοσίευσε προς διευκόλυνση των συναδέλφων Πρακτικό Οδηγό σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για την αναπροσαρμογή ρύθμισης με σκοπό τη μείωση του ποσού των δόσεων κάτω από το ελάχιστο όριο των 50 ευρώ για οφειλές ταμείων προ ΕΦΚΑ, (ΤΑΝ, ΤΕΑΔ, ΤΥΔΑ, κλπ), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται στον οδηγό, είναι γνωστό σε όσες/ους έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές οφειλές παρελθόντων ετών με τη ρύθμιση των 120 δόσεων (ν. 4611/2019) το πρόβλημα της κατ’ ελάχιστον δόσης των 50 ευρώ για κάθε ταμείο χωριστά.

Έτσι, οφειλέτης που χρωστάει συνολικά 6.000 ευρώ (έστω 3.000 ευρώ στο ΤΑΝ, 2.000 στο ΤΥΔΑ και 1.000 ευρώ στο ΤΕΑΔ), καταβάλλει σήμερα 150 ευρώ μηνιαίως (3 ρυθμίσεις Χ 50 ευρώ κατ’ελάχιστον) καθώς η ρύθμιση του κάθε ταμείου χωριστά πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστο 50 ευρώ.

Αν δεν υπήρχε η κατ’ ελάχιστον δόση των 50 ευρώ για κάθε ταμείο χωριστά, η συνολική επιβάρυνση στο προηγούμενο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι (6.000 ευρώ / 120 δόσεις =) 50 ευρώ μηνιαίως.

Με ενημέρωση που έκανε πλέον ο ΔΣΑ (βλ. https://tinyurl.com/2bdcfvpw ) κατόπιν συνομιλίας του συμβούλου κ. Ανδ. Κουτσόλαμπρου με την συντονίστρια του ΚΕΑΟ κ. Β. Χατζηευσταθιάδου, είναι δυνατή η αναπροσαρμογή της ρύθμισης, με τρόπο που ο αριθμός των δόσεων θα αυξάνεται και η οφειλή ανά ταμείο θα πέφτει ΚΑΤΩ από τα 50 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η μείωση της συνολικής μηνιαίας επιβάρυνσης των δικηγόρων που έχουν εντάξει σε ρύθμιση τις οφειλές τους.

Δείτε αναλυτικά τον οδηγό.

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ