logo-print

Παραδεκτώς καταβάλλει ο εκκαλών το οριζόμενο ποσοστό του οφειλομένου κυρίου φόρου μετά την αρχική δικάσιμο, αν κατά τη δικάσιμο αυτή η υπόθεση αναβλήθηκε αυτεπαγγέλτως

ΣτΕ Β´ 525/2022

10/03/2022

11/03/2022

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΣτΕ Β´ 525/2022

​Έννοια της διάταξης του άρθρου 93 παρ. 3 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας – Αυτεπάγγελτη αναβολή συζήτησης της έφεσης.

Με την ΣτΕ 525/2022 κρίθηκε ότι κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 93 παρ. 3 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, ερμηνευομένης ενόψει του ατομικού δικαιώματος παροχής έννομης προστασίας και της αρχής της αναλογικότητας, όταν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναβάλλει αυτεπαγγέλτως τη συζήτηση της υπόθεσης, ο εκκαλών οφείλει να εκπληρώσει την υποχρέωσή του περί καταβολής του οριζομένου ποσοστού του οφειλομένου, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, κυρίου φόρου μέχρι την προσδιοριζόμενη από το δικαστήριο νέα δικάσιμο.

Συνεπώς, μη νομίμως απορρίπτεται ως απαράδεκτη η έφεση στην περίπτωση που ο εκκαλών κατέβαλε το ως άνω ποσοστό φόρου μετά την αρχική δικάσιμο, αν κατά τη δικάσιμο αυτή η υπόθεση δεν συζητήθηκε, αλλά αναβλήθηκε αυτεπαγγέλτως λόγω συνδρομής σπουδαίου λόγου κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 135 του ίδιου Κώδικα.

Πηγή: adjustice.gr
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
send