logo-print

Κορωνοϊός: Διακανονισμός 56 εκατομμυρίων δολαρίων για οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους σε μονάδα υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ

13/05/2022

17/05/2022

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.

Η Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης συμφώνησε την Πέμπτη να πληρώσει 56 εκατομμύρια δολάρια σε οικογένειες βετεράνων που προσβλήθηκαν από COVID-19 σε μία μονάδα υγειονομικής περίθαλψης το 2020, στο πλαίσιο διακανονισμού.

Οι οικογένειες κατέθεσαν την συλλογική αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Το Holyoke Soldiers’ Home είναι μια μονάδα μακροχρόνιας υγειονομικής περίθαλψης που ανήκει στην Πολιτεία παρέχει φροντίδα σε βετεράνους. 

Μαζικά κρούσματα COVID-19 στο Holyoke είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 84 άτομα, με τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης να διατάσσει ανεξάρτητη έρευνα.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020 και αποκάλυψε ότι η ηγεσία του Holyoke έκανε σημαντικά λάθη στην προετοιμασία και την ανταπόκριση στον COVID-19. 

Οι όροι του διακανονισμού οι οποίοι τώρα θα πρέπει να εγκριθούν από το δικαστήριο, αφορούν βετεράνους που έζησαν στο Holyoke από την 1η Μαρτίου έως τις 23 Ιουνίου 2020 και αρρώστησαν ή πέθαναν από COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο πρώην επικεφαλής του Holyoke Bennett Walsh απομακρύνθηκε ως αποτέλεσμα των περιστατικών, ενώ μαζί με τον πρώην Ιατρικό Διευθυντή του Holyoke κατηγορήθηκαν για εγκληματική αμέλεια κατά τον χειρισμό της πανδημίας.

Ωστόσο οι κατηγορίες εναντίον τους απορρίφθηκαν, με την αρμόδια εισαγγελέα να καταθέτει έφεση.

Πηγή: jurist.org
Ποινικός Κώδικας Ι
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

send