logo-print

Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακά δικαστικά συστήματα και Τεχνοηθική» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Δελτίο Τύπου 

Έναρξη Πανεπιστημιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΗΘΙΚΗ» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν -και συνεχίζονται μέχρι Παρασκευή 21/10/2022- οι εγγραφές για τον πρώτο κύκλο του νέου διεπιστημονικού προγράμματος στο ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ψηφιακά Δικαστικά Συστήματα και Τεχνοηθική» που ξεκινά τις διαλέξεις του (live μέσω τηλεδιάσκεψης) την Δευτέρα 24/10/2022.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα, συμπυκνώνει και συνενώνει εντατικό εκπαιδευτικό υλικό, επαγγελματικές εμπειρίες και ακαδημαϊκή διδασκαλία από τις επιστήμες της νομικής, της πληροφορικής, της τεχνοηθικής και του δικαστικού management με σκοπό να παρέχει σε Νομικούς , Δικηγόρους, Δικαστικούς Υπαλλήλους, Δικαστικούς Λειτουργούς, Διαμεσολαβητές, Συμβολαιογράφους, Δικαστικούς Επιμελητές και Paralegals, αλλά και σε κάθε στέλεχος ή μεταπτυχιακό φοιτητή, τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο των δικαστικών συστημάτων ψηφιακής δικαιοσύνης και νομικής πληροφορικής, καθώς και στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης της δικαιοσύνης και τις αρχές τεχνοηθικής που τα διέπει.  

Στην επιστημονική ομάδα του προγράμματος περιλαμβάνονται ο Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Αραμπατζής, ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος ενότητας «Δικαστικά Συστήματα και Ψηφιακά Μέσα στη Δικαιοσύνη» κ. Δημήτρης Μελίδης (Δικηγόρος, eJustice-legal tech expert), ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Ενότητας «Πληροφορική και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» κ. Αλέξανδρος Γουλές (Μηχ.Πληροφορικής, eJustice-legal tech expert), ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Ενότητας «Τεχνοηθική και Ηθική Ψηφιακών Συστημάτων» Δρ. Θεοφάνης Μελίδης (Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστημίου Αθηνών / Technoethics expert) καθώς και σειρά εξειδικευμένων επισκεπτών εισηγητών με εμπειρία σε οργανισμούς, υπουργεία, ευρωπαϊκούς οργανισμούς, διεθνείς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.α.

Το πρόγραμμα με διάρκεια δύο μηνών και διαλέξεις δύο φορές την εβδομάδα με μεικτή διδασκαλία (σύγχρονη εκπαίδευση μέσω τηλεδιάσκεψη και δια ζώσης σε αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ, ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων), απονέμει Πιστοποιητικό/Δίπλωμα στο αντικείμενο των Ψηφιακών Δικαστικών Συστημάτων και της Τεχνοηθικής, το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.  Για να δείτε αν δικαιούστε οριζόντια έκπτωση 40%, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του προγράμματος στο dikaios.uoa@gmail.com .

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα δίδακτρα, τις υπόλοιπες εκπτώσεις που παρέχονται, επισκεφτείτε στην επίσημη σελίδα του προγράμματος  https://site.cce.uoa.gr/courses-detailed/1156 και το facebook.com/DikastikaEKPA.

 

 

 

 

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

send