logo-print

Άρθρο 69 - Νόμος 4978/2022 - Εκκαθάριση και προσδιορισμός εξόδων εκτέλεσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/10/2022

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Τα δικαιώματα και έξοδα της διοικητικής εκτέλεσης εκκαθαρίζονται και προσδιορίζονται από το Ειρηνοδικείο του τόπου εκτέλεσης, με βάση σχετικό πίνακα που συντάσσεται από τον δικαιούχο και υποβάλλεται με αίτησή του στον Προϊστάμενο της υπηρεσίας της ΑΑΔΕ που επισπεύδει την εκτέλεση. Ο τελευταίος διαβιβάζει τον πίνακα στο Ειρηνοδικείο με έγγραφό του, στο οποίο αναγράφει τις τυχόν παρατηρήσεις του επί της νομιμότητας και της ακρίβειας των σχετικών ποσών. Το έγγραφο αυτό μαζί με απόσπασμα του πίνακα κοινοποιείται στον οφειλέτη. Η εκκαθάριση, η οποία διενεργείται από το Ειρηνοδικείο χωρίς κλήση του οφειλέτη και προσδιορισμό δικασίμου, περαιώνεται εντός ενός (1) μήνα και, πάντως, όχι πριν από δέκα (10) ημέρες από την περιέλευση σε αυτό του εγγράφου.

2. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου για την εκκαθάριση γνωστοποιείται εγγράφως, από τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας της ΑΑΔΕ της παρ. 1, στον οφειλέτη και στον δικαιούχο και επιτρέπεται κατ’ αυτής η άσκηση έφεσης από αυτόν, τον οφειλέτη και τον δικαιούχο, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τη γνωστοποίηση. Η έφεση, η οποία δεν κοινοποιείται στον Εισαγγελέα, ασκείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται το Ειρηνοδικείο και εκδικάζεται με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.

3. Εάν η εκτέλεση περατωθεί με οριστική κατακύρωση και πρόκειται να συνταχθεί πίνακας κατάταξης, ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας της ΑΑΔΕ που έχει επισπεύσει την εκτέλεση αποστέλλει με απόδειξη στον υπάλληλο του πλειστηριασμού πίνακα εξόδων εκτέλεσης, εντός της προθεσμίας αναγγελίας του Δημοσίου των άρθρων 28 και 57, προκειμένου να καταταγεί για αυτά. Η παραλαβή του πίνακα βεβαιώνεται με σημείωμα του υπαλλήλου του πλειστηριασμού επί αυτού.

4. Εφόσον πρόκειται να συνταχθεί πίνακας κατάταξης, ο υπάλληλος του πλειστηριασμού προσαρτά στον φάκελο της εκτέλεσης τον πίνακα των δικαιωμάτων και δαπανών του, χωρίς να απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας των προηγούμενων παραγράφων.

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ