logo-print

Άρθρο 70 - Νόμος 4978/2022 - Καταβολή εξόδων εκτέλεσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/10/2022

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Με την εξαίρεση των δικαιωμάτων του υπαλλήλου του πλειστηριασμού, τα οποία θα περιληφθούν στον πίνακα κατάταξης, τα δικαιώματα και τα έξοδα εκτέλεσης του άρθρου 68, καθώς και τα έξοδα μεταφοράς των κατασχεμένων, αφού εκκαθαριστούν και προσδιοριστούν κατά τη διαδικασία του άρθρου 69, προκαταβάλλονται, βάσει αποδείξεων, στους δικαιούχους από την υπηρεσία της ΑΑΔΕ που επισπεύδει την εκτέλεση, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται να συνταχθεί πίνακας κατάταξης.

2. Με την ίδια διαδικασία προκαταβάλλονται στο τέλος κάθε τριμήνου από την παραπάνω υπηρεσία τα έξοδα διατήρησης και φύλαξης των κατασχεμένων, καθώς και τα τυχόν καταβαλλόμενα για τον σκοπό αυτόν μισθώματα.

3. Τα δικαιώματα και εν γένει έξοδα που προκαταβάλλονται από το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2, βεβαιώνονται ή καταχωρίζονται ως δημόσιο έσοδο στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ που τα κατέβαλαν σε βάρος των οικείων οφειλετών του Δημοσίου.

4. Σε περίπτωση διαγραφής του συνόλου του χρέους προς το Δημόσιο για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση, διαγράφονται οίκοθεν με πράξη του Προϊσταμένου της υπηρεσίας της ΑΑΔΕ που επέσπευσε την εκτέλεση και τα βεβαιωμένα έξοδα και εν γένει δικαιώματα.

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
send