logo-print

Συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποίησεις δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανακοινώσεις σχετικά με τη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ της Τετάρτης 9/11 εξέδωσαν οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις αναφέρουν:

Συμμετοχή Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις κινητοποιήσεις (9-11-2022)

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ της 9ης Νοεμβρίου 2022 για την προβολή των αιτημάτων του κλάδου, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της 19-10-2022.

Σημείο συνάντησης για τους δικηγόρους τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60) και ώρα 11.00΄.

Συμμετοχή των Δικηγόρων Πειραιά στις κινητοποιήσεις της 09/11/2022

O Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, στο πλαίσιο της αγωνιστικής κινητοποίησης της 24ωρης αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους,

Καλεί τους Δικηγόρους Πειραιά να συμμετάσχουν στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00.

Για τη διευκόλυνση στη μετακίνηση των μελών θα ξεκινήσει πούλμαν από τα γραφεία του Συλλόγου (Ηρώων Πολυτεχνείου αρ. 47), ώρα 10:30.

Η Ο.Δ.Υ.Ε. και όλοι οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της χώρας, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.​

Συναδέλφισες συνάδελφοι,

Εδώ και 12 χρόνια όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς μας.

Αντίθετα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι: 

  • Με συνεχείς αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια, τα καύσιμα, τη θέρμανση 
  • Με υποστελεχωμένες δικαστικές υπηρεσίες, με πάνω από 3000 κενά σ’ όλη τη χώρα 
  • Με απλήρωτη εργασία που παρέχεται υποχρεωτικά (βλ. ανάκριση, αυτόφωρα κ.ά.) 
  • Με χώρους εργασίας ακατάλληλους που δεν πληρούν στοιχειώδης προϋποθέσεις συνθηκών εργασίας.

Πίσω από κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε βρίσκουμε την ίδια και απαράλλαχτη αιτία: την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών των πολλών. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωση μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ: Για να εκφράσουμε το «δεν πάει άλλο», για να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!

Με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα να διαμαρτυρηθούμε κατά της ακρίβειας, να φωνάξουμε αυξήσεις τώρα στους μισθούς μας.

Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλά κράτη όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ. ά. δείχνουν πώς το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι κάτι το ελπιδοφόρο. Δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω και ότι ο λαός θα γράψει τη δική του ιστορία, θα καθορίσει εκείνος τις εξελίξεις!

Διεκδικούμε - απαιτούμε:

1. Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

2. Αυξήσεις στους μισθούς μας - Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών - Επαναχορήγηση του 13ου – 14ου μισθού - Κατάργηση των διάφορων έκτακτων εισφορών στον μισθό μας - Χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους δικαστικούς υπάλληλους υποχρεωτικής – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αναγνώριση της διετίας 2016-2017 - Αύξηση των οδοιπορικών των επιμελητών.

3. Πληρωμή όλων των υπερωριών που παρέχουμε, τα απογεύματα, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες.

4. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών.

5. Στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες.

6. Άμεση επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής.

Απεργούμε στις 9 Νοέμβρη – Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη Χώρα.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send