logo-print

ΟΔΥΕ: Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 16 Ιουνίου

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και όλοι οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της χώρας, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 16 Ιούνη 2021, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΔΥΕ αναφέρει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις–αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, ώρα 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων:

1. Προβλέπει την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

2. Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία.

3. Καταργεί τον εμβληματικότερο και φιλεργατικότερο νόμο στη χώρα μας για τα εργασιακά, τον Ν. 1264/82. Στο Δημόσιο, ουσιαστικά, απαγορεύουν την απεργία, αφού για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνουν και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%!!!

4. Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών (αν και όταν αυτές πληρώνονται) και απελευθερώνουν τις απολύσεις εργαζομένων, αφού ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ωφελεί μόνο τους εργοδότες κι αποστερεί τη μόνη μέρα ξεκούρασης από τους εργαζόμενους.

5. Διαλύει ουσιαστικά το ΣΕΠΕ (σώμα Επιθεώρησης Εργασίας), με τη «δήθεν» μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας. Ειδικά τα μέτρα που αναφέρονται στη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αφορούν και στο Δημόσιο.

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο - λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε, έτσι ώστε να μην ψηφιστεί από τη Βουλή κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί.

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα δίνουν συντονισμένα τη μάχη για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στο odye.gr

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο