logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 4963/2022 - Επιτροπές του διαγωνισμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/07/2022

Πολιτειολογία
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού συγκροτούνται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης οι ακόλουθες επιτροπές:

α) Εννεαμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από έναν (1) Σύμβουλο της Επικρατείας, έναν (1) Αρεοπαγίτη, έναν (1) Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έναν (1) Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έναν (1) Αντεπίτροπο της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, που ορίζονται σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 17 και το άρθρο 18 του ν. 4938/2022 (Α’109), έναν (1) δικηγόρο δεκαπενταετούς τουλάχιστον υπηρεσίας που ορίζεται από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος του άρθρου 133 του ν. 4194/2013 (Α’ 208), έναν (1) Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., που ορίζεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., έναν (1) εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) που προτείνεται από τον πρόεδρό του και έναν (1) εκπρόσωπο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), που προτείνεται από τον πρόεδρό του με τους νόμιμους αναπληρωτές τους. Στην επιτροπή προεδρεύει ο αρχαιότερος δικαστικός λειτουργός. Στην απόφαση συγκρότησης ορίζονται επίσης ο γραμματέας της επιτροπής και ο αναπληρωτής του. Χρέη γραμματέα εκτελεί υπάλληλος της Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, χρέη γραμματέα της Επιτροπής εκτελεί υπάλληλος άλλης υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με βαθμό Α’ ή Β’.

β) Τριμελείς επιτροπές για τη διενέργεια των γραπτών εξετάσεων για τον πολιτικό και τον αστυνομικό τομέα. Οι τριμελείς επιτροπές που είναι αρμόδιες για τη διενέργεια των γραπτών εξετάσεων του πολιτικού τομέα αποτελούνται από έναν (1) πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, έναν (1) εφέτη πολιτικών δικαστηρίων και ένα μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) γνωστικού αντικειμένου αντιστοίχου με το προς εξέταση αντικείμενο. Τα μέλη που έχουν την ιδιότητα μέλους Δ.Ε.Π. ορίζονται ύστερα από κλήρωση που διενεργείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ όλων των μελών Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. της χώρας, των οποίων το γνωστικό αντικείμενο είναι σχετικό με τα εξεταζόμενα μαθήματα. Στην επιτροπή προεδρεύει ο αρχαιότερος δικαστικός λειτουργός. Η τριμελής επιτροπή που είναι αρμόδια για να διενεργήσει τις γραπτές εξετάσεις για τον αστυνομικό τομέα αποτελείται από έναν (1) αντεισαγγελέα εφετών, έναν (1) εφέτη διοικητικών δικαστηρίων και έναν (1) Αστυνομικό Διευθυντή ή Αστυνομικό Υποδιευθυντή ή Αστυνόμο Α’ της ΕΛ.ΑΣ.. Στην απόφαση συγκρότησης ορίζονται επίσης ο γραμματέας της επιτροπής και ο αναπληρωτής του. Χρέη γραμματέα εκτελεί υπάλληλος της Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας ή άλλης υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με βαθμό Α’ ή Β’. Τα μέλη δικαστικοί λειτουργοί και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. με τους νόμιμους αναπληρωτές τους ορίζονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην περ. α΄.

γ) Τριμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από έναν (1) παθολόγο ή γενικό ιατρό διευθυντή κλινικής κρατικού ή πανεπιστημιακού νοσοκομείου, έναν (1) ψυχίατρο διευθυντή κλινικής κρατικού ή πανεπιστημιακού νοσοκομείου και έναν (1) ψυχολόγο αξιωματικό ειδικών καθηκόντων της ΕΛ.ΑΣ. για να υποβάλουν όλους τους υποψηφίους σε ψυχοτεχνική και υγειονομική εξέταση. Στην επιτροπή προεδρεύει ο παθολόγος ή ο γενικός ιατρός. Στην απόφαση συγκρότησης ορίζονται επίσης ο γραμματέας της επιτροπής και ο αναπληρωτής του. Χρέη γραμματέα εκτελεί υπάλληλος της Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας ή άλλης υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με βαθμό Α’ ή Β’.

δ) Τριμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από έναν (1) Αστυνομικό Διευθυντή ή Αστυνομικό Υποδιευθυντή ή Αστυνόμο Α’ της ΕΛ.ΑΣ. ως Πρόεδρο και δύο (2) Αστυνόμους Α’ ή Αστυνόμους Β’ ή Υπαστυνόμους Α’ της ΕΛ.ΑΣ. ως μέλη, με τους νόμιμους αναπληρωτές τους που ορίζονται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., για να υποβάλουν τους υποψηφίους του αστυνομικού τομέα στις αναγκαίες αθλητικές δοκιμασίες. Στην απόφαση συγκρότησης ορίζονται επίσης ο γραμματέας της επιτροπής και ο αναπληρωτής του. Χρέη γραμματέα εκτελεί υπάλληλος της Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας ή άλλης υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με βαθμό Α’ ή Β’.

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
send