logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 5003/2022 - Διαδικασία βαθμολογικών προαγωγών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/12/2022

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

1. Οι βαθμολογικές προαγωγές του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας διενεργούνται ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του οικείου δήμου. Οι δημοτικοί αστυνομικοί προάγονται στον αμέσως επόμενο βαθμό, εφόσον έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο στον βαθμό που κατέχουν, σύμφωνα με το άρθρο 16 και έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α..

2. Για τον σχηματισμό της κρίσης του, το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο λαμβάνει υπόψη όλα τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου του δημοτικού αστυνομικού, καθώς και εκθέσεις αξιολόγησης της τελευταίας πενταετίας, προκειμένου να διαπιστώσει την επάρκεια των δεξιοτήτων του. Η αξιολόγηση υπαλλήλων ως υψηλής απόδοσης και δυνατοτήτων κατά το άρθρο 13 του ν. 4940/2022 (Α΄ 112) αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για σχηματισμό θετικής κρίσης.

3. Το υπηρεσιακό συμβούλιο του οικείου δήμου, τον Απρίλιο κάθε έτους, καταρτίζει, με βάση την επετηρίδα του άρθρου 17, πίνακα προακτέων με αλφαβητική σειρά κατά βαθμό και κλάδο, καθώς και πίνακες μη προακτέων. Για την εγγραφή στους πίνακες αυτούς, κρίνονται οι δημοτικοί αστυνομικοί που συμπληρώνουν έως τις 30 Απριλίου του επόμενου έτους τον απαιτούμενο για την προαγωγή χρόνο υπηρεσίας. Η ισχύς των πινάκων αρχίζει την 1η Μαΐου του έτους κατάρτισής τους, ανεξάρτητα από την ημερομηνία οριστικοποίησής τους, σύμφωνα με το άρθρο 92 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007, Α΄ 143), περί ελέγχου νομιμότητας και ισχύος πινάκων προακτέων.

4. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται οι παρ. 3 έως 5 του άρθρου 86, καθώς και τα άρθρα 91, 92, 94, 95, 96 και 97 του ν. 3584/2007.

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

send