logo-print

Άρθρο 27 - Νόμος 5005/2022 - Εξουσιοδοτικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

21/12/2022

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γ.Γ.Ε.Ε. και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που υποβάλλει ηλεκτρονικά κάθε επιχείρηση έντυπου τύπου, ο τρόπος υποβολής τους σύμφωνα με τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 4, καθώς και κάθε άλλο τεχνικό ή αναγκαίο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του άρθρου 4.

2. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης συγκροτείται η Τριμελής Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων του άρθρου 9. Με την ίδια απόφαση προσδιορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας της ανωτέρω Επιτροπής.

3. Με κοινή απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γ.Γ.Ε.Ε. και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ορίζεται ο χρόνος έναρξης λειτουργίας των Μητρώων των άρθρων 4 και 10, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

4. Με κοινή απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γ.Γ.Ε.Ε. και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται:

α) τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται ηλεκτρονικά από κάθε επιχείρηση ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με την παρ. 2 και τις περ. α’, β’ και γ’ της παρ. 3 του άρθρου 10,

β) κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή του άρθρου 10.

5. Με απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γ.Γ.Ε.Ε., καθορίζεται κάθε θέμα σχετικό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν στο σήμα της παρ. 3 του άρθρου 5 και της παρ. 3 του άρθρου 11.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γ.Γ.Ε.Ε., καθορίζεται η διαδικασία μετάπτωσης δεδομένων από υπάρχουσες βάσεις δεδομένων των άρθρων 6 και 12.

7. Με απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γ.Γ.Ε.Ε., καθορίζονται: α) ο κατάλογος των Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της χώρας από τα οποία προέρχεται το μέλος της περ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 25, καθώς και η ισόρροπη και εκ περιτροπής εκπροσώπηση των Τμημάτων αυτών στην Επιτροπή, β) η ισόρροπη και εκ περιτροπής εκπροσώπηση των φορέων του περιφερειακού και τοπικού τύπου στην Επιτροπή, γ) η ισόρροπη και εκ περιτροπής εκπροσώπηση των ενώσεων της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 25 στην Επιτροπή.

8. Με απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γ.Γ.Ε.Ε., καθορίζονται οι αρμόδιοι φορείς για την πιστοποίηση των μετρήσεων επισκεψιμότητας και απήχησης σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, καθώς και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα για την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 10.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ