logo-print

Άρθρο 28 - Νόμος 5005/2022 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

21/12/2022

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Για την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, έντυπος τύπος ο οποίος ήδη κυκλοφορεί κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Μ.Ε.Τ., δύναται να υποβάλει αίτηση εγγραφής εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη λειτουργίας του. Στην περίπτωση του πρώτου εδαφίου, η διαδικασία πιστοποίησης από τη Γ.Γ.Ε.Ε. ολοκληρώνεται εντός εξήντα (60) ημερών από την υποβολή της αίτησης.

2. Για την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, ηλεκτρονικός τύπος, ο οποίος ήδη λειτουργεί κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Μ.Η.Τ., δύναται να υποβάλει αίτηση εγγραφής εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη λειτουργίας του. Στην περίπτωση του πρώτου εδαφίου, η διαδικασία πιστοποίησης από τη Γ.Γ.Ε.Ε. ολοκληρώνεται εντός εξήντα (60) ημερών από την υποβολή της αίτησης.

3. Εφημερίδες, οι οποίες είναι ήδη καταχωρισμένες στο Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου του άρθρου 2 του ν. 3548/2007 (Α’ 68), εφόσον επιθυμούν να διατηρήσουν την εγγραφή τους, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 4 του παρόντος, εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη λειτουργίας του Μ.Ε.Τ. Η διαδικασία εγγραφής τους στο Υπομητρώο περιφερειακού και τοπικού τύπου ολοκληρώνεται εντός εξήντα (60) ημερών από την υποβολή της αίτησης.

4. Διακηρύξεις της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 3548/2007 (Α’ 68) που έχουν ήδη δημοσιευθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, ολοκληρώνονται με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς.

5. α) Τα άρθρα 22 και 23 ισχύουν μετά από την πάροδο της προθεσμίας του παρόντος για την πιστοποίηση των μέσων από τη Γ.Γ.Ε.Ε.

β) Συμβάσεις και εντολές ανάθεσης καταχώρισης των διαφημιστικών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων της περ. γ’ του άρθρου 3, καθώς και κρατικά προγράμματα ενίσχυσης που είναι σε ισχύ και δεν έχουν ολοκληρωθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, ολοκληρώνονται σύμφωνα με το π.δ. 261/1997 (Α’ 186) όπως τροποποιείται με το παρόν και τις υφιστάμενες μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάξεις.

γ) Συμβάσεις και εντολές ανάθεσης καταχώρισης των διαφημιστικών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων της περ. γ’ του άρθρου 3, καθώς και κρατικά προγράμματα ενίσχυσης, που πραγματοποιούνται ή εκκινούν κατά τη χρονική περίοδο από την έναρξη ισχύος του παρόντος μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, ολοκληρώνονται σύμφωνα με το π.δ. 261/1997 (Α’ 186), όπως τροποποιείται με το παρόν και με τις υφιστάμενες μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάξεις.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ