logo-print

28 Ιανουαρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Σαν σήμερα υπεγράφη η Σύμβαση 108 του Συμβουλίου της Ευρώπης, το πρώτο νομικά δεσμευτικό κείμενο διεθνούς δικαίου για την προστασία δεδομένων

28/01/2023

28/01/2023

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

Σαν σήμερα, το 1981, υπεγράφη η Σύμβαση 108 του Συμβουλίου της Ευρώπης, του πρώτου νομικά δεσμευτικού κειμένου διεθνούς δικαίου για την προστασία των ιδιωτών από τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το 2006 η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακήρυξε την 28η Ιανουαρίου ως ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία πλέον γιορτάζεται παγκοσμίως.

Κάθε χρόνο, με αφορμή αυτή την ημέρα, οι Ευρωπαϊκές Αρχές Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διοργανώνουν διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και τα παιδιά για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Με αφορμή τον εορτασμό της 17ης Ημέρας Προστασίας Δεδομένων, η Αρχή πραγματοποιεί τη Δευτέρα 30/1/2023 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Επίκαιρα ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων - πρόσφατες εξελίξεις».

Δείτε όλα τα νέα που αφορούν στην προστασία προσωπικών δεδομένων και χρήσιμο ενημερωτικό υλικό στο Lawspot.gr/GDPR

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6