logo-print

Πως τα δικηγορικά γραφεία μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα και την παραγωγικότητά τους

4 τρόποι για να αυτοματοποιήσετε βασικές διαδικασίες του δικηγορικού σας γραφείου, ώστε να εκσυγχρονίσετε και να βελτιώσετε τον τρόπο που εργάζεστε

09/02/2023

08/03/2023

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπου πολλές επιχειρήσεις αποφασίζουν να αυτοματοποιήσουν τις καθημερινές διαδικασίες τους, οι επαγγελματίες δικηγόροι και τα δικηγορικά γραφεία δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι.

Όσο μια επιχείρηση εισάγει νέες τεχνολογίες, τόσο περισσότερο είναι σε θέση να αυτοματοποιεί και να βελτιώνει τις εσωτερικές διαδικασίες της. Και φυσικά αυτό συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικότητας, και σε πολλές περιπτώσεις αύξηση και των εσόδων της επιχείρησης.

Το βασικότερο ίσως εργαλείο που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα δικηγορικά γραφεία για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, είναι αυτό της καταγραφής χρόνου. Όσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα ενός δικηγορικού γραφείου, τόσο πιο αναγκαία γίνεται και η αυτοματοποιημένη καταγραφή χρόνου.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δικηγορικής εταιρίας που πέτυχε αύξηση παραγωγικότητας και εσόδων, καταγράφοντας το χρόνο εργασίας μέσω της online πλατφόρμας του Elorus, είναι η δικηγορική εταιρία Κουταλίδης.

Παρακάτω παραθέτουμε 4 τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να ενσωματώσετε αντίστοιχα εργαλεία στην καθημερινότητα του γραφείου σας, ώστε να μειώσετε τα διαχειριστικά κόστη και να απελευθερώσετε ωφέλιμο χρόνο.

Συστηματική καταγραφή χρόνου εργασίας

Ως δικηγόροι, είστε πιθανώς εξοικειωμένοι με τη διαδικασία καταγραφής χρόνου εργασίας, έστω και με χειροκίνητο ή ημιαυτόματο τρόπο. Χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο εργαλείο καταγραφής χρόνου η σχετική διαδικασία απλοποιείται και επιταχύνεται σημαντικά. Η καταγραφή της εκάστοτε εργασίας, καθώς και η συσχέτισή της με τον αντίστοιχο πελάτη μπορεί να γίνει τόσο σε πραγματικό χρόνο, όσο και ετεροχρονισμένα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της χρήσης ειδικού εργαλείου είναι αυτό της φορητότητας. Εάν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε κάποια cloud εφαρμογή σαν το Elorus, μπορείτε να καταγράφετε το χρόνο εργασίας από οποιαδήποτε συσκευή και τοποθεσία, χρησιμοποιώντας τον browser σας, και χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ειδικού λογισιμικού στο υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο.

Ανάλυση παραγωγικότητας και κοστολόγηση 

Ένα δικηγορικό γραφείο μπορεί να εργάζεται σε αρκετές υποθέσεις ταυτόχρονα, ένω κάθε επαγγελματίας δικηγόρος, μέλος του γραφείου, απασχολείται σε πολυάριθμα tasks όπως νομική έρευνα, ραντεβού με πελάτες, προετοιμασία εγγράφων κ.λ.π. Πολλές φορές λοιπόν, η διαχείριση και παρακολούθηση του εκάστοτε έργου μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη.

Το κλειδί και σε αυτή την περίπτωση είναι η συστηματική χρήση εξειδικευμένου λογισμικού καταγραφής χρόνου, καθώς η δυνατότητα αναλυτικών αναφορών αποτελεί κοινό παρονομαστή στην πλειονότητα των λύσεων που παρέχονται στην αγορά.

Μπορείτε να εξάγετε πληροφορίες όπως το πόσες ώρες έχει εργαστεί κάθε μέλος της ομάδας σας για ένα πελάτη ή εργασία, πόσες ώρες (χρεώσιμες ή μη) καταναλώνει η εταιρεία για κάθε πελάτη ή εργασία συνολικά, αλλά και τα χρήματα που κερδίζετε ανά πελάτη. Έτσι, θα είστε σε θέση να αξιολογήσετε την παραγωγικότητα της ομάδας και να προβείτε εγκαίρως σε πιθανές βελτιώσεις των διαδικασιών σας.

Τέλος, βάση του ιστορικού που δημιουργείται είστε σε θέση να κάνετε αποτελεσματική κοστολόγηση των υπηρεσιών σας, καθώς γνωρίζετε με ακρίβεια πόσες ώρες απαιτούνται για την υλοποίηση κάθε έργου. Η λεπτομερής καταγραφή συνήθως συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα, δεδομένου πως η παράβλεψη δευτερευόντων εργασιών αποτελεί το συχνότερο σφάλμα κατά την κοστολόγηση.

Αυτοματοποίηση τιμολόγησης πελατών

Ορισμένα από τα διαθέσιμα εργαλεία καταγραφής χρόνου παρέχουν επιπλέον τη δυνατότητα τιμολόγησης. Κάποια από αυτά είναι αρκετά εξειδικευμένα στην τιμολόγηση, ενώ άλλα παρέχουν πολύ περιορισμένες λειτουργίες.

Με το Elorus για παράδειγμα, έχοντας ορίσει ήδη την ωριαία χρέωση του κάθε συνεργάτη σας στο σύστημα και εφόσον έχετε καταγράψει τις ώρες εργασίας σας, πολύ γρήγορα μπορείτε να δημιουργήσετε τα αντίστοιχα παραστατικά και να τα στείλετε αυτόματα στους πελάτες σας προς εξόφληση.

Επιπλέον, μετά και την πρόσφατη αλλαγή στην ελληνική νομοθεσία, μέσω του Elorus μπορείτε να στέλνετε αυτόματα στο myDATA όλα τα παραστατικά που εκδίδονται, καθώς και να εφαρμόζετε όλους τους προβλεπόμενους φόρους και παρακρατήσεις.

Επίσης, μπορείτε να αξιοποιήσετε δυνατότητες όπως η αυτόματη δημιουργία επαναλαμβανόμενων τιμολογίων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, η καταγραφή των εξόδων, αλλά και η αποστολή αυτόματων υπενθυμίσεων πληρωμών προς τους πελάτες σας.

Τέλος, η χρήση ενός εργαλείου τιμολόγησης επιταχύνει τις εσωτερικές διαδικασίες της εταιρείας, καθώς παρέχει στο λογιστήριο πλήρη εικόνα των οικονομικών υποχρεώσεων, και οδηγεί σε μείωση του κόστους επικοινωνίας, εξάλειψη της χρονοβόρας διαδικασίας ανταλλαγής παραστατικών, και μείωση των λαθών.

Αποδοχή online πληρωμών

Τα τελευταία χρόνια οι πληρωμές με τη χρήση τραπεζικών καρτών τείνουν να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό τρόπο πληρωμών, με χρήση μετρητών. Από την πλευρά σας, παρέχοντας τη δυνατότητα online πληρωμών στους πελάτες σας, αφενός τους διευκολύνετε, αφετέρου επιταχύνετε τη διαδικασία πληρωμής, κάτι το οποίο έχει άμεση, θετική επιρροή στα ταμειακά σας διαθέσιμα.

Μέσω του Elorus για παράδειγμα, σας δίνεται η δυνατότητα να αποστέλλετε ειδικούς συνδέσμους πληρωμών στους πελάτες. Αυτοί με τη σειρά εξοφλούν το παραστατικό online, με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας, και τα χρήματα καταλήγουν σε λογαριασμό που διατηρείτε σε υποστηριζόμενους παρόχους πληρωμών όπως το Vivawallet, Paypal, Stripe, Braintree κ.ά.

Γιατί τα δικηγορικά γραφεία προτιμούν το Elorus;

Όπως με όλα τα είδη λογισμικού, έτσι και για την καταγραφή χρόνου οι επιλογές είναι αρκετές. Το Elorus είναι το πιο πλήρες εργαλείο καταγραφής χρόνου, ηλεκτρονικής τιμολόγησης και διαχείρισης εξόδων στην Ελλάδα. 

Εδώ και 8 χρόνια εξελίσσεται συνεχώς βάση των αναγκών των επιχειρήσεων και της ελληνικής νομοθεσίας. Δημιουργεί καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών τους, να αυξήσουν την παραγωγικότητα αλλά και τα έσοδά τους. Πάντα σε ένα ασφαλές περιβάλλον καθώς είναι πιστοποιημένο με ISO 27001, κρυπτογραφώντας και προστατεύοντας όλα τα ευαίσθητα δεδομένα των επιχειρήσεων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 35,000 επιχειρήσεις έχουν εμπιστευτεί το Elorus, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες δικηγόροι και αρκετά από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα.

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Elorus εντελώς δωρεάν, ακόμα και να φτιάξετε ένα demo οργανισμό για να δείτε ακριβώς τις λειτουργίες της εφαρμογής και πως θα μπορούσε να βοηθήσει το δικηγορικό σας γραφείο.

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
send