logo-print

Άρθρο 4Γ - Νόμος 3388/2005 - Διεύθυνση εισαγγελιών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/09/2005

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Στην πρώτη περίοδο της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν.1756/1988 η λέξη «προτελευταίου» αντικαθίσταται με τη λέξη «τρίτου».

2. Η δεύτερη περίοδος της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν.1756/1988 αντικαθίσταται ως εξής:

«Υποψήφιοι είναι υποχρεωτικά οι δέκα αρχαιότεροι εισαγγελείς της Εισαγγελίας Εφετών, οι δεκαπέντε αρχαιότεροι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και οι πέντε αρχαιότεροι εισαγγελείς της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να εκλέγονται ως διευθύνοντες στις ανωτέρω εισαγγελίες οι εισαγγελείς για τους οποίους συντρέχει κώλυμα εκλογής αναφερόμενο στην παράγραφο 6 του άρθρου 15.»

3. Η τελευταία περίοδος της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν.1756/1988 αντικαθίσταται ως εξής:

«Διευθύνων την εισαγγελία εκλέγεται ο εκ των υποψηφίων που έλαβε τις περισσότερες ψήφους και ο αμέσως επόμενος σε αριθμό ψήφων εκλέγεται αναπληρωτής του. Αν υπάρξει ισοψηφία διενεργείται κλήρωση από την εφορευτική επιτροπή. Η θητεία τους είναι διετής και αρχίζει την 1η Οκτωβρίου του έτους της εκλογής και λήγει την 30ή Σεπτεμβρίου του μεθεπόμενου έτους.»

4. Η δεύτερη περίοδος της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν.1756/1988 αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι εισαγγελείς που διευθύνουν τις ανωτέρω εισαγγελίες, αν δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους από πρόσκαιρο κώλυμα, αναπληρώνονται από τον αναπληρωτή τους. Σε περίπτωση θανάτου ή εξόδου με οποιονδήποτε τρόπο από την υπηρεσία αυτού που διευθύνει κάποια από τις ανωτέρω εισαγγελίες, ενεργείται αναπληρωματική εκλογή για την οποία εφαρμόζεται αναλόγως η διαδικασία της παραγράφου 2. Η θητεία αυτών που εκλέγονται με αναπληρωματική εκλογή διαρκεί μέχρι το χρόνο λήξεως της θητείας του θανόντος ή εξελθόντος από την υπηρεσία.»

Πολιτειολογία
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ