logo-print

Πρωτοδικείο Αθηνών: Εγκατάσταση ενισχυτών σήματος - Παραιτήσεις από δικόγραφα και δικάσιμοι εκλογικής περιόδου

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας που είχε το ΔΣ του ΔΣΑ δια του μέλους του ΔΣ, κ. Φωτίου Γιαννούλα με τον Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Λινού ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τα εξής:

(α) Από αύριο 6/4/2023 και για περίπου 10 ημέρες θα γίνουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων εργασίες για εγκατάσταση των αναγκαίων μηχανημάτων και οπτικών ινών, ώστε να υπάρξει η ενίσχυση του σήματος κινητής τηλεφωνίας και από την σύμπραξη των άλλων δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Nova). Εκτιμάται ότι από αρχές Μαϊου θα υπάρξει πλήρης λειτουργία και έτσι θα μπορούν να έχουν ομαλή σύνδεση και οι συνδρομητές των άλλων δύο εταιρειών.

(β) Παρατηρήσαμε ότι  στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων εξακολουθούσαν να εμφανίζονται ως διαθέσιμες δικάσιμοι για το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου, παρ’ ότι στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να διενεργηθούν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές και επομένως πιθανολογείται ότι τις περισσότερες τις μέρες του πρώτου 20ήμέρου δεν πρόκειται να διεξαχθούν δίκες στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Λάβαμε την δέσμευση ότι θα αφαιρεθούν οι αντίστοιχες ημερομηνίες από τις διαθέσιμες δικασίμους, ώστε να αποφευχθούν ματαιώσεις και επαναπροσδιορισμοί.

(γ) Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι εφ’ εξής για την κατάθεση δικογράφου παραίτησης από το δικόγραφο δεν θα απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του δικηγόρου που υπογράφει το δικόγραφο της παραίτησης, αλλά θα είναι εφικτή η κατάθεση και με εξουσιοδότηση του υπογράφοντος την παραίτηση σε τρίτο πρόσωπο (δικηγόρο ή ασκούμενο) με εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής έστω από δικηγόρο.

Πηγή: dsa.gr
Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ