logo-print

Ψηφιοποίηση του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων (εγκύκλιος 32/2023)

Εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ με τις επερχόμενες αλλαγές, τη διαδικασία κοστολόγησης, τη διαδικασία πληρωμής, τη διαδικασία υποβολής κειμένου προς δημοσίευση, τη διαδικασία δημοσίευσης τεύχους και λοιπά θέματα

05/05/2023

09/05/2023

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σε εφαρμογή της υπ’ αρ.157 απόφασης της 14ης/06.04.2023 συνεδρίασης του Δ.Σ. του e-Ε.Φ.Κ.Α.,  δημοσιεύθηκε εγκύκλιος με θέμα την ψηφιοποίηση του περιοδικού «Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων» (εγκύκλιος 32/2023).

Στην εγκύκλιο καθορίζονται ειδικότερα η ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, οι επερχόμενες αλλαγές, η διαδικασία κοστολόγησης, η διαδικασία πληρωμής, η διαδικασία υποβολής κειμένου προς δημοσίευση, η διαδικασία δημοσίευσης τεύχους του περιοδικού «Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων», λοιπά θέματα συνδρομητών, ζητήματα εξυπηρέτησης κοινού και τεχνικής υποστήριξης.

Πιο αναλυτικά, λόγω ισχύουσας σύμβασης του e-Ε.Φ.Κ.Α. με τυπογραφική εταιρεία για τη «μαζική» εκτύπωση των αντιτύπων του περιοδικού «Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων», η οποία λήγει στις 21/06/2023, αποφασίστηκε ότι η τελευταία έκδοση με το παλαιό καθεστώς θα είναι τη Δευτέρα, 19/06/2023, καθώς από τη Τετάρτη, 21/06/2023, τα τεύχη του περιοδικού «Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων» θα διατίθενται δωρεάν μέσω καινούριας σελίδας στην επίσημη ιστοσελίδα του e-Ε.Φ.Κ.Α. με την ονομασία www.efka.gov.gr/deltiadikastikon-dimosiefseon/.

Με την έναρξη της δωρεάν ηλεκτρονικής διάθεσης του περιοδικού, θα υλοποιηθεί προσαρμογή των τιμών στην νέα τιμολογιακή πολιτική του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Με την ως άνω απόφαση του Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ, θεσπίζεται ενιαία διαδικασία αρχικής ανάρτησης, τιμολόγησης, εξόφλησης και διάθεσης των κειμένων πλειστηριασμού του Π.Δ.67/2015 (Φ.Ε.Κ.110Α/17.09.2015) και των λοιπών κειμένων που έως σήμερα δημοσιεύονται στο περιοδικό «Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων» και αξιοποιείται πρόβλεψη για επέκταση της ήδη υπάρχουσας ιστοσελίδας πλειστηριασμών του e-Ε.Φ.Κ.Α. (deltio.tnomik.gr), όπως είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α. (πρακτικά της αρ.374/2015/18.11.2015 συνεδρίασης), με την σύναψη ενιαίας σύμβασης για κατασκευή – συντήρηση διαδικτυακής εφαρμογής ηλεκτρονικής διαχείρισης αυτού που σήμερα αποτελεί το περιοδικό «Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων» και την ιστοσελίδα πλειστηριασμών του e-Ε.Φ.Κ.Α. με την επωνυμία deltio.tnomik.gr.

Η κοστολόγηση των κειμένων της ιστοσελίδας πλειστηριασμών (deltio.tnomik.gr) του e-Ε.Φ.Κ.Α. παραμένει ως έχει. Η κοστολόγηση των κειμένων του περιοδικού «Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων» και έως ότου ολοκληρωθεί η επέκταση της ιστοσελίδας πλειστηριασμών (deltio.tnomik.gr) του e-Ε.Φ.Κ.Α. θα γίνεται απευθείας από τους αιτούντες.

Ο αιτών, αφού κοστολογήσει και εξοφλήσει το προς δημοσίευση κείμενο, στέλνει με e-mail στο deltio@efka.gov.gr το κείμενο σε μορφή word (.doc ή .docx) και την απόδειξη πληρωμής σε μορφή .pdf. Εφόσον η σύνταξη του κειμένου έγινε σύμφωνα με τις δοθείσες ρυθμίσεις, η κοστολόγηση έγινε σύμφωνα με τις δοθείσες οδηγίες και το ποσό έχει εξοφληθεί ή αλλιώς έχει κατατεθεί στον δοθέντα τραπεζικό λογαριασμό του e- Ε.Φ.Κ.Α., ο αιτών θα λάβει ένα e-mail επιβεβαίωσης της ορθής υποβολής και ενημέρωσης για την ημερομηνία δημοσίευσης. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία δημοσίευσης.

Ο e-Ε.Φ.Κ.Α. σταδιακά θα αναρτήσει τεύχη παλαιοτέρων ετών μετά την Τετάρτη 21/06/2023. Τα τεύχη αυτά θα διατεθούν δωρεάν μέσω της ίδιας ιστοσελίδας.

Πηγή: efka.gov.gr

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

send