logo-print

Άρθρο 109 - Νόμος 5039/2023 - Προσωπικός λογαριασμός εγγεγραμμένων στο ΜΑΠ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2023

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Στο Μητρώο Απασχολούμενων στον Πολιτισμό (ΜΑΠ) δικαιούνται να εγγραφούν όλοι όσοι εμπίπτουν στους ορισμούς των περ. 2, 3, 5 και 6 του άρθρου 107 κατόπιν αυθεντικοποίησης, σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184).

2. Η εγγραφή στο ΜΑΠ είναι προαιρετική και παρέχει στον εγγεγραμμένο πρόσβαση στις πληροφορίες και τα στοιχεία των παρ. 3 και 4 του παρόντος. Κάθε εγγεγραμμένος δικαιούται να ζητήσει τη διαγραφή του οποτεδήποτε, άνευ άλλης διατύπωσης, μέσω επιλογής που του παρέχει το ΜΑΠ.

3. Από και με την εγγραφή στο ΜΑΠ δημιουργείται προσωπικός λογαριασμός εκάστου εγγεγραμμένου φυσικού προσώπου, στον οποίο αποτυπώνονται:

α) Το σύνολο των ημερών απασχόλησής του κατ’ έτος, όπως αυτά αντλούνται από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ,

β) η ασφαλιστική του κατάσταση, όπως αντλείται από τον eΕ.Φ.Κ.Α. και το Τ.Ε.Κ.Α.,

γ) οι ημέρες ασφάλισής του κατ’ έτος, όπως αντλούνται από τον eΕ.Φ.Κ.Α. και το Τ.Ε.Κ.Α.,

δ) η ημεροχρονολογία έναρξης δραστηριότητας, καθώς και οι ΚΑΔ υπό τους οποίους δραστηριοποιείται κάθε εγγεγραμμένος και

ε) τα ετήσια εισοδήματα από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας κατ’ έτος, τα οποία ο εγγεγραμμένος έχει δηλώσει, εφόσον όλοι οι ενεργοί του ΚΑΔ καθ’ έκαστο έτος, αποτελούν ΚΑΔ του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα ή ΚΑΔ υποστηρικτικών δραστηριοτήτων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα.

4. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο εγγεγραμμένος εργαζόμενος και επαγγελματίας στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα:

α) Ενημερώνεται για τη συνολική εικόνα δραστηριοποίησης, εργασίας και ασφάλισής του στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα,

β) ενημερώνεται για τα ισχύοντα δικαιώματα, παροχές, εργαλεία, πολιτικές και μέτρα στήριξης με προσωποποιημένη πληροφόρηση με βάση τα στοιχεία που έχουν αντληθεί και υφίστανται στο ΜΑΠ, καθώς και για σχετικές με τα ανωτέρω χρηστικές πληροφορίες, προθεσμίες και λοιπούς όρους υποβολής αιτημάτων,

γ) λαμβάνει ηλεκτρονικά αντίγραφα του συνόλου των στοιχείων του που έχουν καταχωρισθεί στον λογαριασμό του, καθώς και οποιοδήποτε πληροφοριακό ή άλλο υλικό είναι διαθέσιμο,

δ) ενημερώνεται για όλες τις προβλεπόμενες πληροφορίες και δικαιώματα που προβλέπονται στα άρθρα 12 έως 22 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων).

5. Κάθε πρόσβαση στο ΜΑΠ μετά την εγγραφή λαμβάνει χώρα κατόπιν αυθεντικοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020, περί των τρόπων αυθεντικοποίησης για χρήση υπηρεσιών μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Πολιτειολογία
Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5