logo-print

ΣτΠ: Συνάντηση εργασίας για τις Προνοιακές παροχές στην τρίτη ηλικία

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση εργασίας για τις Προνοιακές παροχές στην τρίτη ηλικία

Συνάντηση εργασίας με θέμα «Προνοιακές παροχές στην τρίτη ηλικία» πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, στα νέα γραφεία της Αρχής εντός των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Προσκλήθηκαν εκπρόσωποι Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΟΠΕΚΑ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων με επιστημονικό προσωπικό της Ανεξάρτητης Αρχής σε ζητήματα υποθέσεων που αφορούν αιτήσεις και χορήγηση των ειδικών παροχών ανασφαλίστων υπερηλίκων, καθώς και άλλων επιδομάτων (π.χ. Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, επιδόματος στέγασης κ.λπ.) σε ηλικιωμένους.

Ο Συνήγορος αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων και τη σημασία των προνοιακών παροχών για τη διασφάλιση τους. Συζητήθηκαν εκτενώς με τους εκπροσώπους της Διοίκησης τα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη χορήγηση των παροχών στους ηλικιωμένους, την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου και τη διοικητική καθημερινότητα.

Η εκδήλωση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς. 

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send