logo-print

Προσωπικά δεδομένα: Τo Porhnhub στο μικροσκόπιο της ιταλικής Αρχής

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Διευκρινίσεις σχετικά με τα συστήματα κατάρτισης προφίλ χρηστών και παρακολούθησης της ιστοσελίδας Pornhub ζήτησε η ιταλική αρχή προστασίας δεδομένων (Garante per la protezione dei dati personali). 

Συγκεκριμένα, η Garante υπέβαλε αίτημα παροχής διευκρινίσεων στην MG Freesites Ltd, την κυπριακή εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα Pornhub, σχετικά με την ιταλική έκδοση του ιστότοπου. 

Σε συνέχεια καταγγελίας που υποβλήθηκε από χρήστη, η Αρχή προτίθεται να ρίξει φως σε ορισμένες πτυχές της επεξεργασίας.

Η εταιρεία θα πρέπει να διευκρινίσει εάν προβαίνει σε κατάρτιση προφίλ των χρηστών και, εάν ναι, με ποια μέσα και για ποιους σκοπούς.

Όσον αφορά τη χρήση cookies και άλλων εργαλείων εντοπισμού εκτός των τεχνικών, η εταιρεία θα πρέπει να αναφέρει τη νομική βάση της επεξεργασίας (τόσο για τους χρήστες που έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα όσο και για τους μη πιστοποιημένους), το είδος και τη φύση των δεδομένων που συλλέγονται, καθώς και τις τεχνικές μεθόδους για την απόκτηση της συγκατάθεσης και τις πληροφορίες που παρέχονται στους χρήστες.

Η MG Freesites θα πρέπει επίσης να διευκρινίσει εάν τα δεδομένα που συλλέγονται κοινοποιούνται σε τρίτους, προσδιορίζοντας τυχόν παραλήπτες και διευκρινίζοντας εάν η περίσταση αυτή έχει γνωστοποιηθεί προηγουμένως στους χρήστες.

Τέλος, η Αρχή ζήτησε να μάθει ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών και για να μπορούν οι χρήστες να ασκούν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η εταιρεία έχει προθεσμία 20 ημερών για να απαντήσει στα αιτήματα της Αρχής.

Πηγή: garanteprivacy.it
Αγωγή περί κλήρου
Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ