logo-print

Εφετείο Αθηνών: Μερική αναστολή εργασιών την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Μερική αναστολή εργασιών την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 ανακοίνωσε το Εφετείο Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Αφού λάβαμε υπόψη:

[Α] Τις διατάξεις τον άρθρου 22 παρ. 2 εδάφ. α' έως γ' του Ν. 4938/2022 «Κώδικας οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών»

[Β] Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων [ΕΔΕΚΦ], της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με το οποίο αναγγέλλονται «συνθήκες καύσωνα από την Πέμπτη [20/7/2023] έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας»

[Γ] Το γεγονός ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην κτηριακή υποδομή του Εφετείου Αθηνών και κυρίως λόγω της μερικής λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων, δημιουργείται επείγουσα περίπτωση λήψης απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης υπό συνθήκες καύσωνα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

[Ι] Την αναστολή μέρούς των εργασιών του Εφετείού Αθηνών για το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 20η Ιουλίου 2023 έως και την Παρασκευή 21η Ιουλίου 2023, κατά τις ώρες από 12:00 μ.μ. έως το πέρας ωραρίου [15:00 μ.μ.], χρόνος κατά τον οποίον τα Τμήματα Γραμματείας του Εφετείου Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό και θα εξυπηρε-τούνται μόνον αιτήματα από τα οικεία Τμήματα που σχετίζονται με κατεπείγουσες περιπτώσεις, όπως, ενδεικτικώς, για:

α) προσδιορισμό ένδικων μέσων και βοηθημάτων ή κατάθεση αιτήσεων αρμοδιότητας σε πρώτο βαθμό Εφετείου [π.χ. ανακοπών], η καταληκτική προθεσμία άσκησης των οποίων εμπίπτει στο χρονικό διάστημα από Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 έως και Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 και

β) κατάθεση αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, αναστολής πλειστηριασμών και χορήγησης προσωρινών διαταγών.

[ΙΙ] Κατά τις εργάσιμες ώρες του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, η οργάνωση του χρόνου εργασίας και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απασχολούνται ανά τμήμα καθορίζεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο αυτού.

[ΙΙΙ] Η εκδίκαση των ποινικών δικών που έχουν προσδιοριστεί εντός του χρονικού αυτού διαστήματος ή τυχόν αναβολή, είτε διακοπή αυτών θα αποφασίζεται από το οικείο Δικαστήριο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στο dsa.gr

Προσωπικές Εταιρείες
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
send