logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 5049/2023 - Υποβολή δικαιολογητικών υποψήφιων για τον αστυνομικό τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας - Πίνακες κατάταξης - Αντικατάσταση άρθρου 24 ν. 4963/2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/09/2023

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.

Το άρθρο 24 του ν. 4963/2022 (Α’ 149) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 24

Υποβολή δικαιολογητικών για τον αστυνομικό τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας - Κατάρτιση πινάκων κατάταξης

1. Η υποβολή των δικαιολογητικών διενεργείται ηλεκτρονικά, εκτός εάν με την προκήρυξη ορισθεί άλλος τρόπος υποβολής. Τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται με την αίτηση συμμετοχής, όταν προβλέπεται από την προκήρυξη. Πιστοποιητικά ή δικαιολογητικά που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, δεν γίνονται δεκτά. Στην απαγόρευση του τρίτου εδαφίου περιλαμβάνονται και τα συμπληρωματικά ή διευκρινιστικά εκείνων που έχουν κατατεθεί εμπροθέσμως.

2. Η Επιτροπή καλεί, με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ, προς υποβολή δικαιολογητικών, με σχετική ανάρτηση στους διαδικτυακούς τόπους του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης τους υποψηφίους που προηγούνται στη σειρά κατάταξης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις τους, και αντιστοιχούν σε αριθμό τουλάχιστον διπλάσιο του συνόλου των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί.

3. Υποψήφιος, ο οποίος προσκομίζει ψευδή δικαιολογητικά που επηρεάζουν την κατάταξή του στον πίνακα, εκτός των ποινικών κυρώσεων, αποκλείεται από τη διαδικασία.

4. Οι τίτλοι σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας της αλλοδαπής δεν γίνονται δεκτοί αν δεν είναι αρμοδίως αναγνωρισμένοι.

5. Αν, κατόπιν του ελέγχου των δικαιολογητικών, ο αριθμός των υποψηφίων δεν επαρκεί για την κάλυψη των θέσεων που προκηρύχθηκαν, η διαδικασία των παρ. 1 έως 4 επαναλαμβάνεται για τους επόμενους κατά σειρά υποψηφίους. Ο αριθμός των επιπλέον υποψηφίων που καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής τους, καθώς και η προθεσμία υποβολής τους καθορίζονται από την Επιτροπή.

6. Η Επιτροπή του άρθρου 23 ελέγχει, με βάση τα δικαιολογητικά, την ορθότητα των καταχωρίσεων σύμφωνα με τη μοριοδότηση των κριτηρίων και καταρτίζει τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης. Οι προσωρινοί πίνακες αναρτώνται στους διαδικτυακούς τόπους του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε αυτούς παρατίθενται τα στοιχεία και κριτήρια με βάση τα οποία καθορίσθηκε η σειρά κατάταξης των υποψηφίων. Η Επιτροπή ελέγχει τα δικαιολογητικά όσων υποψηφίων είναι αναγκαίο για να συμπληρωθεί ο αριθμός που απαιτείται για την κάλυψη των θέσεων που προκηρύχθηκαν. Οι λοιποί υποψήφιοι κατατάσσονται βάσει των δηλωθέντων στην αίτησή τους στοιχείων.

7. Οι προσωρινοί πίνακες των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ καταρτίζονται κατά κατηγορία και κλάδο και κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας.

8. Οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα γενικά και τυπικά προσόντα διορισμού εμφανίζονται σε πίνακα απορριπτέων με τον μοναδικό κωδικό αριθμό τους και την αιτιολογία αποκλεισμού τους χωρίς τη δημοσιοποίηση προσωπικών τους δεδομένων. Οι πίνακες απορριπτέων αναρτώνται στους διαδικτυακούς τόπους του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.».

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send