logo-print

Άρθρο 16 - Νόμος 5049/2023 - Υγειονομικές εξετάσεις - Ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας - Αντικατάσταση άρθρου 26 ν. 4963/2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/09/2023

Ποινικός Κώδικας Ι
Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Το άρθρο 26 του ν. 4963/2022 (Α’ 149) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 26

Υγειονομικές εξετάσεις - Ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας

1. Μετά την ανάρτηση των πινάκων κατάταξης οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, καθώς και σε αθλητικές και σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, προκειμένου να ερευνηθούν η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα και φυσική ικανότητα και καταλληλότητα του υποψηφίου.

2. Με πρόσκληση της Επιτροπής του άρθρου 23 καλούνται από τους οριστικούς πίνακες, οι υποψήφιοι που πληρούν τα τυπικά προσόντα του άρθρου 19, κατά σειρά επιτυχίας και σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των προσλαμβανόμενων, προσαυξημένο κατά ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), να προσέλθουν εντός των προθεσμιών που τίθενται στην πρόσκληση, προκειμένου να λάβουν μέρος στις υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες κατ’ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 5 του π.δ. 4/1995 από τις εκεί προβλεπόμενες επιτροπές. Οι υγειονομικές εξετάσεις του πρώτου εδαφίου περιλαμβάνουν και την αναστημομέτρηση.

3. Αιτήματα υποψηφίων για αναβολή της εξέτασης ή δοκιμασίας τους δεν γίνονται δεκτά παρά μόνο μία (1) φορά για κάθε υποψήφιο ή υποψήφια και εφόσον: α) αποδεικνύεται ανωτέρα βία και β) η νέα ημέρα εξέτασης ή δοκιμασίας καθορίζεται εντός του συνολικού χρονοδιαγράμματος της αντίστοιχης εξέτασης ή δοκιμασίας και σε κάθε περίπτωση σε χρόνο που δεν υπερβαίνει συνολικά τον χρόνο των εξετάσεων και δοκιμασιών του παρόντος.

4. Οι υποψήφιοι, που κρίνονται μη ικανοί από τις ανωτέρω δοκιμασίες ή δεν μετείχαν σε όλες ή κάποιες από αυτές, αποκλείονται της διαδικασίας και καταχωρίζονται από την Επιτροπή του άρθρου 23 σε πίνακα αποκλειομένων, ο οποίος αναρτάται στους διαδικτυακούς τόπους του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς ενημέρωσή τους, εφαρμοζομένου αναλογικά του πρώτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 24. Ένσταση σχετικά με τις υγειονομικές, αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες δεν επιτρέπεται, εκτός από τις περιπτώσεις πρόδηλου τυπικού σφάλματος, το οποίο κρίνεται από την επιτροπή που διενήργησε την εξέταση. Στη συνέχεια η Επιτροπή του άρθρου 23 καταρτίζει τους πίνακες διοριστέων από τους αναμορφωμένους πίνακες κατάταξης και απορριπτέων όπως προκύπτουν μετά από τις απαιτούμενες, κατά περίπτωση, διαδικασίες της παρ. 1, με βάση τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι, σε συνδυασμό με τη δήλωση προτίμησής τους. Οι πίνακες περιλαμβάνουν αριθμό διοριστέων που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν και κυρώνονται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης.».

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send