logo-print

Άρθρο 17 - Νόμος 5049/2023 - Διορισμός επιλεγομένων για την πλήρωση των θέσεων του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας - Αντικατάσταση άρθρου 27 ν. 4963/2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/09/2023

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση

Το άρθρο 27 του ν. 4963/2022 (Α’ 149) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 27

Διορισμός επιλεγομένων για την πλήρωση των θέσεων του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας

1. Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διοριστέων, διορίζονται στη Δικαστική Αστυνομία, με απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τα οριζόμενα στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.. Η επίδοση της απόφασης διορισμού διενεργείται από την εισαγγελία του τόπου κατοικίας του διοριζόμενου σύμφωνα με τα άρθρα 155 έως 165 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ν. 4620/2019, Α’ 96). Παράταση της προθεσμίας ορκωμοσίας δεν επιτρέπεται εκτός από την περίπτωση ανωτέρας βίας και για όσο χρόνο διαρκεί το απρόβλεπτο γεγονός.

2. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά αυτεπάγγελτα για τους υποψηφίους που καλούνται για διορισμό τα εξής δικαιολογητικά:

α. αντίγραφο ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης,β. πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, για όλους τους άνδρες και για όσες γυναίκες έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις,

γ. πιστοποιητικό της εισαγγελικής αρχής περί μη ύπαρξης ποινικής εκκρεμότητας σε βάρος του διοριζομένου,

δ. πιστοποιητικό περί μη θέσης σε δικαστική συμπαράσταση ή απαγόρευση,

ε. πιστοποιητικό ότι ο υποψήφιος δεν έχει απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας, Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλου νομικού προσώπου του δημοσίου τομέα λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

3. Στα κενά που δημιουργούνται από τον, για οποιονδήποτε λόγο, μη διορισμό υποψηφίων ή την παραίτηση όσων διορίσθηκαν εντός ενός (1) έτους από τον διορισμό τους, καλύπτονται με απόφαση του αρμόδιου για διορισμό οργάνου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τον πίνακα επιλαχόντων υποψηφίων της αντίστοιχης κατηγορίας εκπαίδευσης.

4. Ο διοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας για πέντε (5) τουλάχιστον χρόνια. Αν παραιτηθεί προτού συμπληρωθεί η πενταετία, επιστρέφει τις αποδοχές που εισέπραξε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής εκπαίδευσης του άρθρου 33.».

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send