logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 5049/2023 - Μετατάξεις - Μετακινήσεις προσωπικού Δικαστικής Αστυνομίας - Αντικατάσταση άρθρου 38 ν. 4963/2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/09/2023

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

Το άρθρο 38 του ν. 4963/2022 (Α’ 149) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 38

Μετατάξεις - Μετακινήσεις

1. Το προσωπικό του πολιτικού και του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας δεν μετατάσσεται ούτε αποσπάται σε άλλους φορείς κατ’ εφαρμογή οποιασδήποτε γενικής ή ειδικής διάταξης, με την επιφύλαξη του άρθρου 40. Θέσεις του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας, για τις οποίες εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσής τους με διορισμό, δεν καλύπτονται με μετάταξη.

2. Με απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών επιτρέπεται η μετακίνηση του προσωπικού του πολιτικού και του αστυνομικού τομέα από οποιαδήποτε δικαστική ή εισαγγελική αρχή εντός της εφετειακής περιφέρειας σε άλλη δικαστική ή εισαγγελική αρχή εντός της ίδιας περιφέρειας, αν παρίσταται προς τούτο ανάγκη, και για χρονικό διάστημα που κρίνεται ανά περίπτωση. Με απόφαση του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων επιτρέπεται η μετακίνηση του προσωπικού του πολιτικού και του αστυνομικού τομέα των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, αν παρίσταται προς τούτο ανάγκη, και για χρονικό διάστημα που κρίνεται ανά περίπτωση.».

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send