logo-print

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Υπηρεσίες για Συμβολαιογράφους

03/10/2023

25/10/2023

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Υπηρεσίες για Συμβολαιογράφους

Για την άσκηση της επαγγελματικής σας δραστηριότητας μπορείτε πλέον, μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», καθημερινά και σε 24ωρη βάση, να διεξάγετε απομακρυσμένα την έρευνά σας στις κτηματολογικές εγγραφές και τα στοιχεία που τηρούνται στο σύνολο των Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας (ΦΕΚ1539/Β΄/15-4-21).

Η απομακρυσμένη έρευνα των επαγγελματιών συμβολαιογράφων, ως πρόσωπα δικαιούμενα για την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και έρευνας στα κτηματολογικά στοιχεία, αφορά αποκλειστικά και μόνο στις εγγραφές για το δικαίωμα κυριότητας και δουλείας (δικαιούχοι, ποσοστό, τίτλοι κτήσης κ.λπ.), καθώς και των σχετικών αρχείων τίτλων και διαγραμμάτων, για τα ίδια δικαιώματα και όχι στις εγγραφές για άλλα εγγραπτέα δικαιώματα (όπως εμπράγματες ασφάλειες, κατασχέσεις, μισθώσεις, αγωγές κ.λπ.).

Η αναζήτηση των κτηματολογικών στοιχείων γίνεται επί του συνόλου των κτηματογραφημένων περιοχών της χώρας, όπου έχουν περαιωθεί οι εργασίες κτηματογράφησης και έχει οριστεί ή έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου.

Επιπλέον, μπορείτε να υποβάλετε ψηφιακά προς τα Κτηματολογικά Γραφεία (και τα Υποκαταστήματά τους, βλ. περιοχές κάλυψης), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08.30 έως ώρα 13.30, αιτήσεις καταχώρησης για τις πράξεις που έχετε συντάξει και υπογράψει και να παραλάβετε ψηφιακά (σε μορφή .pdf) το Πιστοποιητικό Καταχώρισης.

​Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες.

Πολιτειολογία
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
send