logo-print

Θέση Νομικού Συμβούλου - Προϊσταμένου Γραφείου Νομικού Συμβούλου και Δικαστικής Υπηρεσίας της ΕΕΕΠ

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

19/01/2024

19/01/2024

Πολιτειολογία
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Νομικού Συμβούλου – Προϊσταμένου Γραφείου Νομικού Συμβούλου και Δικαστικής Υπηρεσίας δημοσίευσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

​Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει στις 12.01.2024 και λήγει στις 21.01.2024 με καταληκτική ώρα στις 23:59.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) είναι Ανεξάρτητη Αρχή, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργική ανεξαρτησία η οποία, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 25 έως 54 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180), είναι αρμόδια για τη ρύθμιση, τον έλεγχο και την εποπτεία της αγοράς των τυχερών και των ηλεκτρονικών τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων. Η λειτουργία και οι αρμοδιότητες της Αρχής αναφέρονται, ιδίως, στις διατάξεις των άρθρων 16 έως και 23 του ν. 3229/2004 (Α΄ 38) και των άρθρων 25 έως και 54 του ν.4002/2011 (Α΄ 180) και περιλαμβάνουν τη ρύθμιση, την εποπτεία και τον έλεγχο των αγορών παροχής υπηρεσιών διεξαγωγής παιγνίων (τεχνικάψυχαγωγικά και τυχερά), τη μέριμνα για την προστασία των παικτών και του κοινωνικού συνόλου, ειδικότερα δε των ανήλικων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής παιγνίων, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας καθώς και τον έλεγχο της απόδοσης των δημοσίων εσόδων.

Ο ρυθμιστικός ρόλος της Αρχής αφορά κυρίως, στην εκπόνηση και έκδοση της προβλεπόμενης κανονιστικής νομοθεσίας, τη χορήγηση των προβλεπόμενων αδειών και πιστοποιήσεων, καθώς και τον συνολικό έλεγχο σχετικά με τη διεξαγωγή παιγνίων (παιγνιομηχανήματα, παίγνια, χώροι, πρόσωπα) και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων εφαρμόζεται η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Ως προς τα τυχερά παίγνια, η Αρχή ασκεί τις αρμοδιότητές της επί των παιγνίων που διεξάγουν οι εταιρείες «ΟΠΑΠ Α.Ε», «Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.», «Ιπποδρομίες Α.Ε», ανεξάρτητα από τη μέθοδο διεξαγωγής (επίγεια, µέσω διαδικτύου κ.λπ.) καθώς και οι επιχειρήσεις καζίνων ενώ είναι αρμόδια και για τα τυχερά παίγνια που διεξάγονται µέσω των ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΓΝΣ-ΔΥ)

Με τη με αριθμό 37/4/21.09.2023 απόφαση της ΕΕΕΠ με θέμα «Έγκριση Κανονισμού Οργάνωσης, Διάρθρωσης και Λειτουργίας Υπηρεσιακών Μονάδων της Ε.Ε.Ε.Π. και τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 11/3/03.4.2023 (Β' 2704/27.04.2023) απόφασης της Ε.Ε.Ε.Π.» (Β’ 6052), συστάθηκε Γραφείο Νομικού Συμβούλου και Δικαστικής Υπηρεσίας, με σκοπό την στελέχωση της ΕΕΕΠ με εξειδικευμένους δικηγόρους που έχουν ως αποστολή την νομική υποστήριξη των επιτελικών αποφάσεων της ΕΕΕΠ και την παροχή έγκυρων νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων. Ορίσθηκε, μεταξύ άλλων, ότι στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου και Δικαστικής Υπηρεσίας της ΕΕΕΠ (ΓΝΣ-ΔΥ) προΐσταται ως Νομικός Σύμβουλος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, ο οποίος μεριμνά για την άσκηση του έργου και των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται στην υπηρεσιακή μονάδα από τον Κανονισμό Οργάνωσης της ΕΕΕΠ, ως ισχύει, συνεπικουρούμενος από πέντε (5) εν ενεργεία έμμισθους δικηγόρους και το λοιπό προσωπικό του Γραφείου Νομικού Συμβούλου και Δικαστικής Υπηρεσίας, καθώς και εξωτερικούς συμβούλουςσυνεργάτες.

Σύμφωνα με το άρθρο 16.2 του Κανονισμού Οργάνωσης ΕΕΕΠ, το Γραφείο Νομικού Συμβούλου και Δικαστικής Υπηρεσίας της ΕΕΕΠ (ΓΝΣ-ΔΥ) υποστηρίζει τον Πρόεδρο της ΕΕΕΠ στη δικαστική και εξωδικαστική εκπροσώπηση της ανεξάρτητης αρχής και παρέχει νομικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις στον Πρόεδρο και την Επιτροπή. Στις αρμοδιότητες του Γραφείου Νομικού Συμβούλου και Δικαστικής Υπηρεσίας (ΓΝΣ-ΔΥ) περιλαμβάνονται ιδίως:

α. Η εν γένει νομική υποστήριξη του Προέδρου της ΕΕΕΠ στη δικαστική και εξωδικαστική εκπροσώπηση της ΕΕΕΠ, ο χειρισμός των νομικών υποθέσεων της ΕΕΕΠ ενώπιον δικαστικών ή άλλων αρχών και η παράσταση των εμμίσθων δικηγόρων του Γραφείου, η παροχή κατευθύνσεων και οδηγιών για την υπεράσπιση των νομικών υποθέσεων της ΕΕΕΠ καθώς και η αντίστοιχη συνεργασία με εξειδικευμένους εξωτερικούς δικηγόρους, κατόπιν σχετικής απόφασης του Προέδρου.

β. Η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων στον Πρόεδρο και την Επιτροπή της ΕΕΕΠ, κατόπιν υποβολής ερωτήματος από τον Πρόεδρο.

γ. Η παράσταση στις συνεδριάσεις της Επιτροπής της ΕΕΕΠ και η νομική υποστήριξή της κατά τη λήψη αποφάσεων, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου.

δ. Η εισήγηση στον Πρόεδρο της ΕΕΕΠ για την ανάθεση σε εξωτερικούς εξειδικευμένους δικηγόρους ή νομικούς συμβούλους συγκεκριμένων υποθέσεων ή έργων.

Με το άρθρο 18.6 του Κανονισμού Οργάνωσης ΕΕΕΠ ορίζεται ότι «στη θέση του Νομικού Συμβούλου που προΐσταται του Γραφείου Νομικού Συμβούλου και Δικαστικής Υπηρεσίας υπηρετεί εν ενεργεία δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με συνολική ενεργή δικηγορική προϋπηρεσία τουλάχιστον δέκα (10) ετών, εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στο ελληνικό δημόσιο δίκαιο και στο ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και με άριστη γνώση της αγγλικής και τουλάχιστον μίας ακόμη επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την επιλογή του είναι απαραίτητη η συνεκτίμηση των προσόντων που ορίζονται ανωτέρω στην υποπαράγραφο 18.5».

Σύμφωνα με το άρθρο 43 παρ. 2 εδ. α’ του Κώδικα Δικηγόρων (ν.4194/2013 Α’ 208), η πρόσληψη του προϊσταμένου νομικής ή δικαστικής υπηρεσίας ή νομικού συμβούλου στους φορείς του Δημοσίου τομέα λαμβάνει χώρα με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του φορέα. Η ΕΕΕΠ, ωστόσο, με σκοπό να επιτύχει τη στελέχωση της θέσης με δικηγόρο υψηλότατων προσόντων, προκρίνει τη διεξαγωγή διαδικασίας επιλογής με ανοιχτή πρόσκληση. Στο πλαίσιο αυτό και βάσει των οριζόμενων στον Κανονισμό οργάνωσης της, η ΕΕΕΠ προτίθεται να επιλέξει, για τη νομική υποστήριξη της, έναν δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω ως Νομικό Σύμβουλο και επικεφαλής του ΓΝΣ-ΔΥ που θα συνδράμει στην οργάνωση και λειτουργία της νομικής υπηρεσίας και προσκαλεί δικηγόρους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την ανάθεση του σχετικού έργου να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία επιλογής που εκτίθενται αναλυτικά στη συνέχεια της παρούσας.

Η επιλογή του Νομικού Συμβούλου θα γίνει βάσει της αξιολόγησης των βιογραφικών σημειωμάτων και των προσόντων των υποψηφίων για κάλυψη της θέσης, με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που περιγράφονται κατωτέρω.

Οι αποδοχές του Νομικού Συμβούλου που θα επιλεγεί, καθώς και η κατάταξή του σε μισθολογικό κλιμάκιο, καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 9 του ν.4354/2015 (A’ 176) και τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων. Ο προσληφθείς δικηγόρος θα καταλάβει μια (1) κενή θέση η οποία προβλέπεται στον Κανονισμό Οργάνωσης ΕΕΕΠ με σχέση έμμισθης εντολής όπως προβλέπεται στον Κανονισμό Οργάνωσης της ΕΕΕΠ.

Δείτε εδώ την Πρόσκληση.

Δείτε εδώ την Αίτηση Υποψηφιότητας

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

send