logo-print

Δύο θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Μία θέση δικηγόρου παρ’ Εφέταις και μία δικηγόρου παρά Πρωτοδίκαις στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) προκήρυξε την πλήρωση δύο (2) θέσεων ΠΕ Δικηγόρων, μίας (1) θέσης δικηγόρου παρ’ Εφέταις και μίας (1) θέσης δικηγόρου παρά Πρωτοδίκαις με σχέση έμμισθης εντολής και πάγια αντιμισθία, αορίστου χρόνου, κατόπιν επιλογής.

Οι αποδοχές των δικηγόρων που θα προσληφθούν καθώς και η κατάταξή τους σε μισθολογικά κλιμάκια καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 10 του Ν.4354/2015, όπως ισχύει και θα ασφαλίζονται στον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Οι δικηγόροι που θα προσληφθούν υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Νομική Υπηρεσία που στεγάζεται στην έδρα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (οδός Δομοκού αριθ. 5 - Αθήνα Τ.Κ. 104 45), όπου και θα υπάγονται οργανικά, καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και για χρόνο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες.

Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

To αντικείμενο απασχόλησης των δικηγόρων που πρόκειται να προσληφθούν στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με σχέση έμμισθης εντολής είναι η άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 4 της υπ’ αριθμ.132537/21-04-11 (ΦΕΚ 684/Β΄/28-04-2011) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Έγκριση Κανονισμού Οργανωτικής Διάρθρωσης και Λειτουργίας των Υπηρεσιών του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων και Έγκριση τροποποίησης του Κανονισμού Κατάστασης Προσωπικού του (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) - Ν.Π.Ι.Δ.” , όπως ισχύει και πάσης φύσεως συνδρομή σε θέματα νομικού χαρακτήρα που αφορούν στον Οργανισμό και ιδίως:

•Η εκπροσώπηση του Οργανισμού ενώπιον των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων και αρχών προς υποστήριξη των συμφερόντων του και η προετοιμασία και παρακολούθηση των υποθέσεών του.

•Η σύνταξη γνωμοδοτήσεων επί ερωτημάτων Διευθύνσεων και της Διοίκησης του Οργανισμού και η παροχή μέσω τηλεφωνικής ή γραπτής επικοινωνίας οδηγιών και συμβουλών σε προφορικά ερωτήματα των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των περιφερειακών μονάδων και γραφείων

•Ο νομικός έλεγχος των διακηρύξεων για την ανάθεση όλων των συμβάσεων προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών που συνάπτει ο Οργανισμός σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και η νομική συνδρομή στις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων κατά το ν.4412/2016,όπως εκάστοτε ισχύει.

•Ο νομικός έλεγχος, κατόπιν διαπιστώσεων υπηρεσιών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, μηνυτήριων αναφορών για πιθανολογούμενη τέλεση αδικημάτων σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ο έλεγχος απαντητικών εγγράφων που απευθύνονται σε δικαστικές, εισαγγελικές, αστυνομικές ή άλλες αρχές.

•Η συμμετοχή, χωρίς δικαίωμα ψήφου, σε επιτροπές και ομάδες εργασίας, προς ενίσχυση του έργου τους με τις επιστημονικές και νομικές τους γνώσεις.

B. ΤΥΠΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων πρέπει:

α) Να είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

β) Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του αριθ. 45 του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013).

γ) Να είναι Δικηγόροι παρ’ Εφέταις ή παρά Πρωτοδίκαις, μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας.

δ) Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής Σχολής της χώρας ή ισότιμου και αντίστοιχου πτυχίου άλλης χώρας, εφόσον αυτό έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες (κατάθεση βεβαίωσης αναγνώρισης της ισοτιμίας του απαιτούμενου τίτλου σπουδών με αυτόν των ελληνικών Πανεπιστημίων από τον αρμόδιο προς τούτο φορέα ΔΟΑΤΑΠ).

ε) Οι άρρενες υποψήφιοι, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

στ) Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, λόγω ποινικής καταδίκης ή επειδή τελούν υπό στερητική ή/και επικουρική δικαστική συμπαράσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 3528/2007, ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο διορισμού.

ζ) Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του ν. 3528/2007.

η) Να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση. Υποψήφιοι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι, αν συνυποβάλουν, μαζί με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά, υπεύθυνη δήλωση ότι, εφόσον προσληφθούν σε προκηρυσσόμενη με την παρούσα θέση, θα παραιτηθούν από την έμμισθη θέση που κατέχουν.

θ) Να έχουν επαγγελματική εμπειρία, δικαστηριακή και συμβουλευτική. Ιδιαιτέρως θα εκτιμηθεί η μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εμπειρία τους στους τομείς αρμοδιότητας του Οργανισμού και δη στη διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων που διαχειρίζεται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε για λογαρισμό των Ευρωπαϊκών Γεωργικών Ταμείων, καθώς και σε συναφή με τη δημόσια διοίκηση και δημόσιο λογιστικό αντικείμενα. Η εμπειρία αποδεικνύεται με κάθε πρόσφορο έγγραφο όπως : συμβάσεις εργασίας/παροχής υπηρεσιών, κατατεθέντα δικόγραφα ή/και παραστάσεις σε δικαστήρια ή/και δικαστικές αποφάσεις, ή/και γνωμοδοτήσεις, ή/και εισηγήσεις, ή/και από σχετικές βεβαιώσεις αρμοδίων οργάνων/εργοδότη ή λοιπών φορέων.

ι) Να διαθέτουν βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, κυρίως στη σύνταξη και επεξεργασία κειμένων, καθώς και να έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης νομικών πληροφοριών από ειδικές βάσεις δεδομένων.

Τα ανωτέρω έγγραφα υποβάλλονται σε ευκρινή φωτοαντίγραφα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 4250/2014 (Α΄ 74) και τα οριζόμενα στην Ενότητα ΣΤ και το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της παρούσας.

Γ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

1. Άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας, αποδεικνυόμενη σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 85/2022.

2. Πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ακόμα γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόδεικνυόμενη, σύμφωνα με τα ανωτέρω στις αναφερόμενες διατάξεις.

3. Αποδεδειγμένες γνώσεις και εμπειρία στην Κοινή Οργάνωση Αγορών Γεωργικών Προϊόντων, η οποία να αποδεικνύεται με προϋπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών στο αντικείμενο αυτό.

Ως επαγγελματική «εμπειρία» νοείται εκείνη που αποκτήθηκε μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών και τη λήψη της άδειας άσκησης δικηγορίας.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη στο dsa.gr

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
send