logo-print

Άρθρο 183 - Νόμος 4261/2014

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/05/2014

Μη κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Στο τρίτο εδάφιο του άρθρου 72 του ν. 4174/2013 (Α' 170) διαγράφονται οι λέξεις «μέχρι τη σύσταση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.)».

2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4Α της υπ' αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β' 1414), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διορίζεται ειδικός διαχειριστής, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με σύμβαση έμμισθης εντολής, ο οποίος μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της ειδικής διαχείρισης διαχειρίζεται το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, που μεταβιβάζονται στο Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 2. Το έργο της ειδικής διαχείρισης πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος της παρούσας. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το έργο της ειδικής διαχείρισης μπορεί να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον έτη.»

3. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 4Α της υπ' αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«Ειδικότερα τα δικαιώματα της καταργηθείσας με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 της παρούσας ΕΡΤ Α.Ε. που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο και αφορούν: α) στη μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. έως την έναρξη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος υπό το σήμα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και β) στις συχνότητες της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. που παραμένουν ενεργές μέχρι την έναρξη εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος υπό το σήμα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ασκούνται από τον Ειδικό Διαχειριστή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.»

4. Στο τέλος της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 4173/2013 (Α' 169) προστίθεται τέταρτο εδάφιο ως εξής:

«Στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ παραχωρείται το δικαίωμα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης:

α) του ακινήτου με ΚΑΕΚ 050021505001, στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, επί της Λ. Μεσογείων 432. Το εν λόγω δικαίωμα αφορά και στα συστατικά, τα παραρτήματα και το σύνολο των κινητών εντός του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του οπτικοακουστικού, εντύπου και φωτογραφικού αρχείου της καταργηθείσης ΕΡΤ Α.Ε. (μετά του μόνιμου αρχειακού χώρου, των πάσης φύσεως μηχανημάτων και μουσειακών αντικειμένων),

β) του ακινήτου με ΚΑΕΚ 05057000108081043, στο Δήμο Ιλίου, επί της οδού Ραδιοφωνίας. Το σύνολο των κινητών εντός του κτιρίου, σύμφωνα με την έκθεση καταγραφής του, μεταβιβάζεται στη NEPIT AE κατά κυριότητα, νομή και κατοχή, και

γ) των κέντρων εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος, που προβλέπονται στον ακόλουθο πίνακα, μετά του συναφούς εξοπλισμού και εν γένει υποδομής που είναι απαραίτητα για την εκπομπή σήματος.

Στη NEPIT A.E. παραχωρείται και το δικαίωμα χρήσης όλων των κέντρων εκπομπής ραδιοτηλεοπτικού σήματος μετά του συναφούς εξοπλισμού, που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα και χρησιμοποιούνταν από την καταργηθείσα ΕΡΤ Α.Ε. για την εκπομπή του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού της προγράμματος.

Με την εφαρμογή της παρούσας για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης δεν θίγονται οι διατάξεις για την ειδική διαχείριση της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και ιδίως οι διατάξεις για την καταγραφή του συνόλου του ενεργητικού και του παθητικού της που περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα αρμόδια όργανα της NEPIT Α.Ε. παρέχουν πρόσβαση και συνδρομή για την ακώλυτη διενέργεια της ειδικής διαχείρισης και την εκπλήρωση του σκοπού της.

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
send